Avantajele incalzirii prin pardoseala - RoInstalatii.Ro

RoInstalatii.Ro | Blog | Avantajele incalzirii prin pardoseala

Incalzirea prin pardoseala: patru beneficii pe care le aduce

Va recomandam


Publicat la 25 Mar 2015 | 76 afisari


Incalzire prin pardoseala, consum redus de energie, confort, versatilitate, igiena

Cand sezonul rece isi intra in drepturi, iar temperaturile de afara scad sub zero grade, cel mai mult ne dorim ca, odata ajunsi acasa, sa ne bucaram de confort termic. Sistemele de incalzire prin pardoseala sunt cele mai potrivite pentru acest scop, avand o serie de avantaje.

1. Eficienta cu care este incalzita suprafata

 

Dintre toate metodele de incalzire a spatiilor, incalzirea prin pardoseala este cea mai eficienta. Acest fapt se bazeaza pe distributia caldurii in plan orizontal. Astfel, intreaga suprafata este incalzita de la nivelul inferior catre partea superioara iar caldura va fi repartizata egal, fara a exista zone prea calde sau mult prea reci.

 

2. Au un aspect estetic

 

Caloriferele, radiatoarele sau alte aparate care dau caldura pot fi in discordanta cu designul spatiului care trebuie incalzit. Montand un sistem de incalzire prin pardoseala tevile inestetice dispar dar in acelasi timp se elibereaza si spatiul, camera fiind mult mai aerisita. Aceasta solutie este adecvata  pentru apartamentele mici sau pentru casele open-space.

 

3. Sunt igienice

 

Spre deosebire de metodele clasice, incalzirea prin pardoseala are un mare avantaj si anume acela ca aduce beneficii si pentru sanatate. Pentru ca nu permit umiditatea in anumite spatii precum baia sau bucataria, riscul de aparitie a mucegaiuliu si a ciupercilor este ameliorat. In plus,  pentru ca impiedica formarea prafului, prevenind alergiile.

 

4. Pot fi folosite in orice incapere

 

Versatilitatea este principala caracteristica a acestor sisteme de incalzire. Ele pot fi montate in orice tip de spatiu, indiferent de marime sau de scopul pentru care este utilizat. De asemenea, poate fi implementat pentru intreaga cladire sau doar pentru anumite camere.

 

Consumul redus de energie - principalul avantaj al incalzirii prin pardoseala

 

Probabil cel mai frecvent motiv pentru care sistemele de incalzire prin pardoseala sunt optiunea pentru care opteaza din ce in ce mai multi proprietari de imobile tine de faptul ca acestea au un consum scazut de energie. Tipul acesta de incalzire functioneaza la temperaturi scazute ale agentului termic, iar aceasta caracteristica face din incalzirea prin pardoseala  o solutie economica, rezultatul fiind vizibil si in costul facturilor la gazele naturale, care vor fi mai mici cu chiar si cu 30%.


Specialistii Roinstalatii comercializeaza sisteme de incalzire prin pardoseala. Acum beneficiezi de oferta la sistemele termoizolante Tiemme. Profita de reducerile de pana la 44% si bucura-te de confort in propria locuinta.


Scris de: Cristian Alexandru  |  office@roinstalatii.ro


Adauga comentariul tau