Centrala termica electrica sau aer conditionat - avantaje si dezavantaje

Articol din: Va recomandam

Unul dintre factorii importanti care influenteaza modelul de centrala termica il reprezinta combustibilul folosit. Alegerea unei centrale termice trebuie sa tina cont in primul rand de randamentul si eficienta enegetica a centralei, dar si de capacitatea de furnizare a apei calde, modalitatea de instalare si perioada de garantie. Exista o multime de surse de cladura, iar astazi iti spunem care sunt avantajele unei centrale termice electrice, dar si a unui aparat de aer conditionat.

Fiecare tip de centrala termica are propriile avantaje si dezavantaje, insa astazi vorbim despre centrala termica electrica. Iata care sunt cele mai importante beneficii:


Ca si dezavantaje, unul care nu poate fi neglijat este costul ridicat al energiei electrice spre deosebire de costul lemnelor sau al gazului. De asemenea, centralele termice electrice sunt eficiente in spatii mici, tocmai din acest motiv sunt recomandate pentru locuintele mici deoarece nu sunt o solutie economica pentru casele mai mari care au nevoie de o incalzire permanenta.

Folosit cel mai mult pe timpul verii, pentru aer rece aparatul de aer conditionat este indispensabil in casa, masina sau la birou. Iata de ce ar trebui sa il folosesti:


Folosit in exces, aparatul de aer conditionat usuca aerul si poate usca pielea, mai ales daca ai pielea sensibila . De asemenea, schimbarile bruste de temperatura pot agrava probleme respiratorii, iar daca filtrele nu sunt schimbate in mod frecvent, pot favoriza declansarea reactiilor alergice, dar si a crizelor de atm.

Scris de: Cristian Alexandru  |  office@roinstalatii.ro