Centrala termica pe gaz. - RoInstalatii.Ro

RoInstalatii.Ro | Blog | Centrala termica pe gaz.

Exploatarea centralelor termice pe gaz este simpla, dar nu trebuie neglijata verificarea periodica a acestora

Centrale termice


Publicat la 04 Iun 2013 | 56 afisari


Profesionisti, autorizati, instalare, verificare

Centralele termice pe gaz sunt cel mai des achizitionate si intalnite in locuintele romanilor. In ciuda campaniilor televizate privind siguranta impotriva incendiilor, multi conationali privesc cu lejeritate avertismentele privind exploatarea centralelor termice cu gaz. Un motiv ar fi ca acest tip de centrala permite o folosire indelungata, iar utilizarea este facila si necesita verificari de mentenanta la intervale lungi de timp. Exista aspecte care trebuie totusi luate in calcul cand instalati sau aveti instalata in casa o centrala termica pe gaz.

Instalarea si verificarea trebuie facuta de profesionisti


In primul rand, inca din etapa de montare trebuie sa luati in calcul ca instalarea centralei pe gaz trebuie efectuata de un profesionist, acreditat ISCIR (Inspectia de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune si Instalatiilor de Ridicat). Pe website-ul institutiei veti puteti verifica numele societatii comerciale care poate oferi servicii prin personal tehnic de specialitate autorizat. Aceasta va confera siguranta in exploatarea centralei din prima zi.


Centralele pe gaz moderne sunt usor de exploatat si monitorizat


Centrala termica pe gaz nu necesita mare implicare din partea utilizatorului, dar totusi, acestia nu trebuie sa omita verificarile perioadice si mesajele pe care afisajul centralei le emite. Verificarile periodice, o data la doi ani, trebuie de asemenea efectuate cu personal calificat si autorizat ISCIR. Folosirea centralei este simpla, necesita pornirea sistemului de incalzire si monitorizarea periodica a mesajelor echipamentului. Pe de alta parte, noile sisteme de afisaj sunt din ce in ce mai complexe si dau informatii asupra potentialelor erori. In oferta roinstalatii.ro, veti gasi in gama centrale termice pe gaz cu display digital care este prietenos cu utilizatorii casnici mai putin priceputi, astfel incat singuri pot constata daca centrala functioneaza in limita parametrilor tehnici. Important este ca proprietarul centralei sa nu ignore mesajele de disfunctionalitate.


Ca o concluzie, centralele termice pe gaz sunt usor de folosit de catre orice utilizator casnic si de monitorizat, atata timp cat este verificata in timp si monitorizata in timpul exploatarii.

 

 


Scris de: Cristian Alexandru  |  office@roinstalatii.ro


Adauga comentariul tau