Centrale termice de top - RoInstalatii.Ro

RoInstalatii.Ro | Blog | Centrale termice de top

Prin ce se diferentiaza o centrala termica de top de una obisnuita

Va recomandam


Publicat la 01 Feb 2018 | 104 afisari


Locuinta, centrala termica, eficienta, confort, caldura, apa calda

In principiu, centrala termica are rolul de a furniza caldura si apa calda in functie de nevoile existente ale utilizatorilor. Sunt insa foarte multe diferente intre diversele tipuri si modele de centrale termice, diferente influentate de marca producatoare dar si de pret.

Alegerea unei centrale termice ar trebui privita ca o investitie de durata, de aceea este recomandat sa optezi pentru un produs de top. Invata cum anume poti diferentia o centrala termica ce face parte din categoria sistemelor de incalzire de top, de un produs obisnuit, care nu iti va oferi avantaje pe termen lung:

 

Eficienta

 

O centrala termica de calitate este una care ofera, in primul rand, o eficienta crescuta. In timp ce eficienta unei centrale termice obisnuita nu va trece de pragul de 94%, un model performant, de exemplu o centrala termica in condensatie, va extinde acest procent chiar si pana la valoarea de 109%.

Randamentul este, deci, un criteriu important cu ajutorul caruia poti face diferenta intre o centrala conventionala si una de top. Desi pretul de achizitie al unei centrale care sa iti ofere eficienta maxima este mai ridicat, investitia iti merita toti banii, ea fiind amortizata in timp, prin economisirea consumului de combustibil.

 

Functii si facilitati

 

Centralele termice de top ofera si facilitati suplimentare, fata de o centrala conventionala.  Astfel, printre dotarile in plus pe care le poti regasi la o centrala termica performanta se numara facilitati moderne de conectivitate si control prin Wi-Fi integrat, precum si diverse functii si tehnologii care au scopul de a facilita si optimiza functionarea si utilizarea centralei.

 

Modul in care este operata si controlata o centrala termica de top este, asadar, mult mai intutiv si mai simplu decat in cazul unei centrale termice, desi in primul caz vorbim despre mult mai multe functii si facilitati pe care echipamentul le ofera.

 

Caracteristici de design

 

Poti recunoaste o centrala termica performanta chiar si de la prima vedere. Designul caracteristic centralelor termice de top se diferentiaza prin dimensiuni mult mai compacte, dar si prin utilizarea unor materiale moderne si mult mai rezistente.

 

Avand aceste caracteristici, centralele termice de top se integreaza perfect in orice tip de spatiu amenajat intr-un stil modern, futurist.

 

Centrala Viessmann, in topul centralelor termice moderne

 

Asa cum spuneam, o centrala termica de calitate se diferentiaza prin pret, dar in primul rand prin brandul pe care il poarta. Unul dintre cei mai recunoscuti producatori de centrale termice este Viessmann, care exista pe piata de mai mult de 100 de ani.

 

Renumit pentru fiabilitatea produselor pe care le ofera, producatorul german a lansat una dintre cele mai performante game de centrale termica. Centralele Viessmann Vitodens reprezinta o gama de sisteme de incalzire in condensatie, cu tiraj fortat, ce ofera o eficienta energetica de pana la 108%. Centrala Viessmann se remarca prin functiile ultra-moderne incorporate, printre care se numara arzatorul cilindric MatriX cu functionare modulanta si sistemul de automatizare cu functionare in regim de temperatura constanta sau comandat cu senzor de temperatura exterior.


Scris de: Cristian Alexandru  |  office@roinstalatii.ro


Adauga comentariul tau