Contoare de apa- apometre

RoInstalatii.Ro | Blog | Contoare de apa- apometre
Alegerea unui apometru potrivit de apa sustine economia de apa
Va recomandam

Publicat la 15 Iun 2014 | 429 afisari


Contoare de apa, apometre multijet,

Un contor (apometru) este un dispozitiv care masoara volumul de apa care ajunge in imobilul dumneavoastra. In Romania, aproape toate locuintele conectate la un sistem centralizat de apa  sunt dotate cu un astfel de aparat, iar controlul asupra consumului este evident si ajuta locatarul sa isi monitorizeze costurile mai eficient.  In oferta roinstalatii.ro avem o gama variata de apometre, iar in articolul acesta vom descrie aplicabilitatea acestora in functie de modul lor de functionare si masurarea volumului de apa la trecerea prin echipament, dar si raportat la zona de folosire a acestora, casnic sau industrial. Contoarele din oferta noastra, insumand 85 de produse, stau sub garantia marcilor Zenner, Bmeters si Apator. 

Criterii de alegere a unui contor de apa


Tipul de racord si sistemul de montare sunt criterii tehnice primare pe care trebuie sa le considerati la cumpararea unui apometru. Exista doua feluri de montaj (cu flansa sau cu filet) si un numar de 14 tipuri de racorduri. Dispozitivele care masoara apa calda sunt diferite de cele pentru apa rece. Cadranul poate fi umed sau uscat.
In functie de principiul de functionare contoarele de apa pot fi: monojet, multijet si Woltman.

 

Contorul de apa cu un singur jet (monojet) are un principiu de functionare simplu. O turbina cu un numar mic de palete masoara debitul de apa ce trece prin device. Aceste sunt clasificate din punct de vedere metrologic A sau B.


Apometrele multijet functioneaza pe un principiu similar ca cele de mai sus, dar are mai multe care se invart pentru a masura volumul de apa si sunt clasificate in clasa de precizie C sau D.

 


Contoarele de apa Woltman sunt cel mai des folosite in instalatii industriale utilizate, datorita dimensiunilor lor. In cazul acestora, turbinele sunt utilizate pentru a calcula volumul de apa. Apometrele Woltman intra in clasele A, B si R(40-2500)

Dupa cum va mentionam la inceput, oferta noastra cuprinde un numar mare de apometre. Pentru a alege dispozitivul potrivit instalatiei dumneavoastra, va invitam sa analizati oferta noastra!


Scris de: Cristian Alexandru  |  office@roinstalatii.ro


Adauga comentariul tau