Echipamente confort termic - RoInstalatii.Ro

RoInstalatii.Ro | Blog | Echipamente confort termic

Cinci echipamente care iti asigura confortul termic al casei

Va recomandam


Publicat la 21 Mai 2018 | 98 afisari


Confort termic, caldura, ambient placut

Ne dorim o casa calda iarna si racoroasa vara, iar pentru a ne bucura de acest confort termic pe tot parcursul anului sunt necesare anumite investitii. Alegerea unor echipamente speciale pentru dotarea termica a locuintei se face corelat cu bugetul pe care il ai disponibil, dar si cu performanta pe care ti-o doresti pentru acestea.
Iata ce optiuni ai pentru a te bucura de confort termic in casa ta, pe tot parcursul anului!

Centrala termica - vrei un echipament destul de accesibil ca pret de achizitie, comparativ cu alte sisteme de incalzire? Atunci iti recomandam sa optezi pentru o centrala termica. Paleta de optiuni iti ofera flexibilitatea de a alege exact ceea ce ai nevoie pentru casa ta. Astfel, poti sa alegi intre o centrala termica pe gaz in condensatie sau una electrica, asta daca iti doresti solutii de incalzire ceva mai moderne. Daca locuiesti la casa si nu intr-un apartament, atunci gama de optiuni se extinde, pentru ca poti la fel de bine sa alegi o centrala termica pe peleti sau pe lemne. Oricare ar fi decizia ta, bazeaza-ti alegerea pe un criteriu esential, care iti garanteaza rentabilitatea investitiei, anume producatorul. Una dintre cele mai bune alegeri este o centrala termica pe gaz Viessmann.

Sistemul de incalzire prin pardoseala - un sistem de incalzire mai practic si considerat, de multi dintre proprietari, mult mai eficient dar si mai estetic este reprezentat de sistemul de incalzire prin pardoseala. Acesta are marele avantaj de a nu necesita echipmente suplimenare si aici ne referim in principal la radiatoare, care nu pot lipsi in cazul in care alegem o centrala termica. In plus, sistemele de incalzire prin pardoseala pastreaza un climat mai sanatos, protejat de alergeni si microbi, avand in vedere pozitionarea racordurilor si a tevilor de gaz.

Aparatul de aer conditionat - vara, atunci cand temperaturile de afara sunt caniculare, iti doresti sa ai parte de o casa racoroasa. Poti obtine un ambient termic placut in locuinta ta, prin montarea unui aparat de aer conditionat. Modelele moderne de aparate AC au functii si dotari speciale, astfel incat permit programarea pe perioade de timp specificate, pentru ca tu sa beneficiezi de confort atunci cand ajungi acasa dupa o zi incarcate.

Panourile solare - esti adeptul unor solutii de incalzire sustenabile, prietenoase cu mediul? Solutia ideala pentru tine ar putea fi chiar panourile solare. In functie de natura lor, aceste echipamente care, intr-adevar reprezinta o investitie destul de mare, pot servi nu doar furnizarii de caldura, dar pot fi la fel de utile si pentru incalzirea apei menajere. Un alt avantaj al panourilor solare consta in tipul combustibilului pe care il utilizeaza, respectiv energia solara, care este o resursa gratuita si inepuizabila.

Termostatul - Un alt accesoriu care te va ajuta sa ai temperatura optima in casa indiferent de anotimp este termostatul. Acest gadget modern controleaza, de fapt, activitatea centralei termice, eficientizand consumul acesteia. Exista mai multe modele de termostate din care poti sa alegi unul potrivit pentru nevoile tale: cu fir sau cu wireless si cu diverse functii incorporate.


Scris de: Cristian Alexandru  |  office@roinstalatii.ro


Adauga comentariul tau