Igienizare aparate aer conditionat

RoInstalatii.Ro | Blog | Igienizare aparate aer conditionat
Trei motive pentru care igienizarea aerului conditionat este importanta
Aer conditionat

Publicat la 04 Iul 2017 | 129 afisari


Aer conditionat, racoare, igienizare, curatare, sanatate

Intretinerea sistemelor de aer conditionat este importanta pentru prelungirea duratei de viata si pentru pastrarea eficientei acestor aparate. Un pas important in acest proces il reprezinta si igienizarea cu regularitate a unitatii interioare, care are beneficii atat pentru functionarea optima a intregului sistem de aer conditionat, cat mai ales pentru sanatate.

Exista mai multe motive pentru care igienizarea aerului condtionat, dintre care cele mai importante sunt:

 

1. Se mentine eficienta sistemului

 

Capacitatea de deplasare si conditionare a aerului este redusa in sistemele care nu sunt curatate. De fapt, rolul aerului conditionat este acela de a crea un mediu confortabil si sigur. Un sistem nu poate furniza aer, nu raceste (si incalzeste) eficient daca unitatea interioara nu este curatata si igienizata corespunzator. Mai exact, in timp ce consumul de energie ramane acelasi, eficienta aparatului scade (chiar si cu pana la 20%) atunci cand este murdar. Se recomanda, deci, curatarea cu solutii speciale a filtrelor, turbinelor dar si a tavitei in care se formeaza condensul.

 

2. Calitatea aerului este imbunatatita

 

Identifica pericolele microscopice pentru a reduce riscurile potentiale. Un sistem de aer conditionat care nu este igienizat poate favoriza, in timp, aparitia problemelor de sanatate pentru ca in interiorul sau se formeaza un climat microumed, favorizand aparitiei bacteriilor si ciupercilor. Simptome precum ochi inflamati, mancarimi si alergii, pot sa aiba drept cauza omiterea procesului de curatare a sistemului AC din locuinta. De asemenea, un aer conditionat murdar va emana un miros neplacut. Pentru evitarea acestor probleme de sanatate, este indicat sa se curete sistemul de evacuare al aparatului de aer conditionat, la fel ca si filtrele sale.

 

3. Exinzi durata de viata a echimpamentului

 

Sistemele de aer conditionat sunt supuse coroziunii, fapt care scurteaza considerabil durata de viata a acestuia. Din acest motiv, trebuie acordata o atentie deosebita curatarii ventilatoarelor, radiatorului si amortizoarelor. Ventilatorul va fi solicitat mai mult in cazul in care radiatorul este murdar, ceea ce inseamna ca favorizeaza o posibila defectiune a sistemului de aer conditionat.

 

Desi multe persoane aleg sa realizeze singure operatiunea de igienizarea a aerului conditionat, indicat este ca, pentru asta, sa apelezi la serviciile profesionale. Acest proces este obligatoriu inainte de inceputul fiecarui sezon, mai exact atunci cand vara se aproprie.

 

Iginizarea unitatii de aer conditionat este, de regula, un proces rapid si deloc dificil.

 

Pentru a te bucura de un confort sporit si de un aer mai curat in propria locuinta sau in spatiul in care lucrezi, cumpara sistemele de aer conditionat multisplit sau monosplit de la Roinstalatii!


Scris de: Cristian Alexandru  |  office@roinstalatii.ro


Adauga comentariul tau