Incalzire in pardoseala - avantaje - RoInstalatii.Ro

RoInstalatii.Ro | Blog | Incalzire in pardoseala - avantaje

Sistemele de incalzire in pardoseala au cunoscut in ultimii ani o dezvoltare deosebita

Va recomandam


Publicat la 04 Ian 2012 | 148 afisari

Sumar

  Incalzire in pardoseala, consum redus de energie, confort, versatilitate, igiena

  Sistemele de incalzire in pardoseala au cunoscut in ultimii ani o dezvoltare deosebita atat tehnologica cat si comerciala. Ele fiind din ce in ce mai des folosite pentru incalzirea de locuinte noi, hale industriale, spatii comerciale si cladiri de mari dimensiuni.

  Dezvoltarea sistemelor de incalzire in pardoseala

   

  - Confort termic ridicat - incalzirea in pardoseala ofera un nivel de cofort termic mai ridicat fata de sistemele traditionale (radiatoare sau ventiloconvectoare), deoarece permite o distributie relativ uniforma a incalzirii incaperii in zona de activitate umana si permite obtinera unor temperaturi superioare in zona inferioara a corpului; de aceea este recomndata pentru cladiri cu tavane inalte sau cu suprafete mari de pardoseala.
  - Avantaj estetic - acesta deriva din disponibilitatea totala a spatiului interior; amenajarea interioara si asezarea mobilei nu sunt restrictionate de prezenta corpurilor de incalzire.
  - Igiena - o alta prerogativa a sistemului de incalzire in pardoseala este absenta combustiei prafului atmosferic (tipica sistemelor traditionale), care ar putea cauza iritatii ale cailor respiratorii; - sunt eliminate conditiile de formare a igrasiei.
  - Consum de caldura mai redus fata de sistemele traditionale - consumul energetic este diminuat cu 15-20%, datorita joasei temperaturi a fluidului, suprafetei mari de distribuire a caldurii si a unui schimb termic minim intre pardoseala si peretii reci.
  - Exploatare confortabila - nu necesita intretinere, silentiozitate in functionare, posibilitati variate de automatizare.


  Sistemul de incalzire in pardoseala TIEMME - CLASSIC

   

  •  Panou izolant tip placa cu nuturi din polistiren cu forme in relief preformate pentru amplasarea tubului, cu folie PE de acoperire rigida, cu imbinare nut si feder pentru o punere in opera rapida si continua fara punti termice.
  • Forme in relief in unghi ascutit cu interaxa de 50mm si multipli. Disponibil cu 3 grosimi: 10mm, 20mm si 30mm.
  • Tub COBRAPEX din polietilena reticulata PE-Xb de inalta densitate cu bariera anti-oxigen EVOH, cu dimensiuni 16x2mm si 17x2mm.
  • Folie PE izolanta cu functie de bariera anti condens. Evita patrunderea umiditatii de sub panou in sapa.
  • Banda perimetrala izolanta din PE expandat cu grosime 10mm si inaltime 150mm cu banda adeziva si folie din PE pentru a impiedica patrunderea infiltratiilor din sapa sub placa izolanta.
  • Kit de amestec - kit-ul de amestec isi gaseste intrebuintare la instalatiile de incalzire prin pardoseala, deci de joasa temperatura, unde sursa de caldura este de temperatura inalta (de exemplu: un cazan clasic de inalta temperatura).
  • Colectoare de distributie - realizate din alama CW617N, sunt disponibile in diverse configuratii (cu debitmetre, cu memorie mecanica), in functie de caracteristicile instalatiei.
  • Plasa electrosudata din otel zincat cu ochiuri (50x50mm) cu fir de Ø 2mm sau Plasa fibra de sticla cu rol de liant pentru limitarea dilatarii sapei.
  • Clips de fixare din material plastic pentru fixarea tubului si a plasei metalice.
  • Aditiv lichid pentru reducerea continutului de apa si o mai buna prelucrare a sapei. A nu se utiliza in cazul sapei autonivelante sau "gata"de utilizare.

  Va asteptam sa comandati de la noi sistemul complet de incalzire in pardoseala TIEMME.


  Scris de: Cristian Alexandru  |  office@roinstalatii.ro


  Adauga comentariul tau