Incalzirea in pardosela

Incalzirea in pardoseala aduce un plus confort de la primul pas, dimineata. Totusi ce trebuie sa luati in calcul cand instalati sisteme de incalzire in pardoseala?

Va recomandam


Publicat la 24 Iun 2013 | 48 afisari


Incalzirea in pardosela. Poza 77

Invizibil, dar furnizand caldura in incapere, sistemul de incalzire in pardoseala inspira confort si lux. Incalzirea se face fie prin tehnologii electrice, fie termice, unde sisteme de tevi si debitmetre pentru caldura sunt montate in pardoseala, dublate de panouri izolante din polistiren expandat. De ce e o optiune incalzirea in pardoseala? In primul rand, oamenii reactioneaza la frig mai ales in zona periferica, maini sau picioare, iar incalzirea in pardoseala, functionand de jos in sus, ofera confort termic incepand de la picioare, cele mai sensibile parti ale corpului la temperatura scazuta.

Care sunt avantajele incalzirii in pardosela?


La o prima vedere, sistemul de incalzire in pardoseala aduce o multime de avantaje. Intrucat aerul cald se ridica in incapere, spre tavan, in cazul radiatoarelor podeaua risca sa ramana rece chiar daca in locuinta este cald. Pe de alta parte, prin incalzirea in pardoseala, caldura este distribuita uniform, de jos in sus, oferind o temperatura constanta in intreaga camera. Pentru familiile cu bebelusi si copii mici, sistemul de incalzire in pardoseala este de real ajutor.
Un alt avantaj este cel al decorarii casei. Nu aveti radiatoare care sa fure din spatiu sau sa modifice aspectul camerei.

 

La ce trebuie sa luati aminte?


Timpul de incalzire este mai lung, depinzand foarte mult de materialul dusumelei. Astfel, incaperea poate fi incazita fie in jumatate de ora, in cazul parchetului stratificat, fie in cateva ore, daca pardoseala este acoperta cu beton.
In acelasi timp, trebuie sa luati aminte la amplasarea mobilei. O camera supra-aglomerata cu piese de mobilier si covoare nu va permite incazirea eficienta si rapida a incaperii.


Un alt aspect pe care trebuie sa il luati in considerare este ca imobilul sa fie bine izolat termic inainte de a monta un sistem de incalzire in pardoseala.
Dincolo de toate acestea, sistemele de incalzire nu sunt usor de montat si necesta investitii mai mari, comparand cu centrale termice, dublate de calorifere.


Daca v-ati decis asupra acestei metode de incalzire a caminului dvs. pe site-ul roinstalatii.ro, gasiti accesorii necesare asamblarii sistemului in pardoseala locuintei dvs.


Scris de: Cristian Alexandru  |  office@roinstalatii.ro


Adauga comentariul tau