Moduri neconventionale incalzire casa - RoInstalatii.Ro

RoInstalatii.Ro | Blog | Moduri neconventionale incalzire casa

Sase moduri neconventionale de a pastra caldura in casa ta

Va recomandam


Publicat la 17 Oct 2017 | 130 afisari


Incalzire, calorifer, termostat, surse de caldura

Incalzirea este procesul care necesita peste 70% din consumul total de energie inregistrat intr-o locuinta. Destul de mult, nu-i asa? Asa ca ar trebui sa stii ca, pe langa principalele modalitati de a pastra caldura in casa ta (izolatia termica a peretilor, alegerea unui sistem de incalzire potrivit etc), exista si moduri mai neconventionale.

1. Foloseste draperiile

 

Caldura de la soare este o sursa gratuita de care poti beneficia. Deci, lasa draperiile trase pe timpul zilei si profita de caldura naturala. Atunci cand se intuneca, acopera ferestrele; astfel, perdelele actioneaza ca un alt strat de izolatie care va pastra caldura in casa ta.

 

2. Utilizeaza un termostat

 

Instaleaza un termostat programabil, care va asigura o eficienta ridicata a centralei termice. Acest dispozitiv iti va permite sa setezi temperatura optima pe care doresti sa o ai in casa, iar centrala va porni sau se va inchide, dupa caz, pentru pastrarea nivelului de caldura setat din termostat.

 

3. Nu face risipa

 

Desi acest lucru ti se poate parea nefiresc, caldura in exces din casa ta nu iti poate afecta sanatatea. Prin urmare, se recomanda ca temperatura din camere sa nu depaseasca 21-22 de grade Celsius. Acest lucru te va ajuta si sa economisesti: cercetarile arata ca oprirea termostatului la o tempera mai scazuta cu un grad inseamna o factura de incalzire cu pana la 10% mai mica.

 

4. Tine usile inchise

 

Un alt truc pe care il poti folosi pentru a pastra caldura din casa este sa tii usile de la camere inchise. In acest mod, vei estompa efectul negativ cauzat de golurile de aer. De asemenea, poti inchide usile camerelor pe care nu le folosesti frecvent, ba chiar mai mult decat atat poti opri sursele de incalzire din aceste spatii.

 

5. Acopera podeaua

 

Prin podelele neizolate se poate pierde mai mult de 10% din caldura din casa, asa ca nu-ti fie teama sa folosesti covoarele. Nu doar ca sunt foarte utile si functioneaza ca o izolatie suplimentara, dar in acelasi timp covoarele vor infrumuseta aspectul camerei.

 

6. Muta mobila din fata surselor de caldura

 

Deplaseaza mobilierul care acopera sursele de caldura din camere. Desi s-ar putea sa iti placa sa te bucuri de caldura chiar din fotoliul plasat in dreptul caloriferului, acest lucru nu face decat sa blocheze fluxul de caldura.


Scris de: Cristian Alexandru  |  office@roinstalatii.ro


Adauga comentariul tau