Panouri Solare

RoInstalatii.Ro | Blog | Panouri Solare
Panourile solare: energie nepretuita, energie fara pret
Panouri solare

Publicat la 29 Mai 2013 | 78 afisari


Panouri Solare, economie, avantaje, energie regenerabila, ecologic

Intr-o societate canalizata tot mai mult spre economisire, de bani si resurse energetice fosile, lumina soarelui, prin panourile solare, devine in mod evident o varianta de energie tot mai fezabila. “Panouri solare” este denumirea generica atat pentru panourile fotovoltaice, care produc energie electrica, dar si pentru colectoarele solare, numite si panouri solare termice. Acestea din urma, intr-un numar optim si conectate la o centrala adecvata, sunt solutia verde si financiar avantajoasa pentru incalzirea imobilelor si a apei calde menajere. Asupra ultimului tip ne vom concentra cu precadere in articolul de fata.

Pentru ce sunt folosite si cum functioneaza panourile solare termice?


Denumite comun sistem de panouri solare, colectoarele solare au fost initial folosite indeosebi pentru incalzirea apei calde menajere. Evolutia tehnologiei a condus in ultima perioada spre dezvoltarea de ansambluri de panouri solare si centrale care sa permita inclusiv incalzirea termica a imobilelor, astfel de sisteme gasiti si in oferta roinstalatii.ro, o parte din produse sunt dublate de tehnologia in condensare pentru randament maxim, la costuri minime. Intrucat panourile folosesc radiatia soarelui, sursa alternativa de energie trebuie dublata de o sursa traditionala de energie. Un aspect important de retinut este ca instalarea panourilor solare va aduce o economie de 30%-70% la consumul de energie clasica, procent care variaza in functie de conditiile meteo, alegerea sistemului potrivit, dar si montarea lor.


Ca principiu, colectoarele solare au o parte absorbanta care colecteaza radiatiile emise de razele soarelui. Aceste suprafete sunt fabricate in forme, culori si din materiale optime pentru a capta cat mai mult emisia solara.


Panourile solare aduc un viitor mai curat copiilor dvs.


Primul avantaj pe care il cauta orice comparator este cel al economisirii. Dupa cum scriam anterior, montarea panourilor solare termice salveaza intr-un procent considerabil consumul de energie fosila. Energia traditionala, dupa cum toti simtim, aduce costuri lunare mari si este supusa cresterii prin taxare, in timp ce radiatiei solare nu i se pot aplica accize! In plus, intretinerea panourilor solare este facila si nu necesita o mentenanta dificila. Un alt criteriu, poate cel mai important, dar adesea uitat, este ca investind in surse de energie regenerabila nu contribuiti la un viitor mai poluat pentru copii dvs.


Avantajele cantaresc indubitabil mai mult decat dezavantajele. Un prim aspect neplacut, la care cumparatorul ezita, este costul investititiei initiale, aparent ridicat. Trebuie pus in balanta ca aceste costuri se amortizeaza prin reducerea facturii lunare pentru o forma de energie traditionala. O alta trasatura mai putin placuta este dependent sistemului de conditiile meteo, care nu permite randament maxim pe parcursul intregului an.


Panourile solare termice: verde la caldura!


De final, este util sa va subliniem ca montarea panourilor solare vine ca un furnizor suplimentar de energie gratuita, care pe termen scurt si mediu lucreaza in favoarea bugetului dvs. In alegerea dvs. pentru un sistem de panouri solare si centrala termica luati in considerare si investitia intr-un mediu verde si curat.

 


Scris de: Cristian Alexandru  |  office@roinstalatii.ro


Adauga comentariul tau