Sursa neinteruptibila Protect - RoInstalatii.Ro

RoInstalatii.Ro | Blog | Sursa neinteruptibila Protect

Ce trebuie sa stiti cand cumparati o sursa neinteruptibila pentru centrala pe combustibil solid sau panouri solare?

Centrale termice


Publicat la 08 Noi 2014 | 53 afisari


UPS, autonomie, putere, sursa neinteruptibila

Sursele neinteruptibile, cunoscute si UPS (Uninterruptible Power Supply), sunt o surse de alimentare alternativa menite sa pastreze puterea de intrare in mod continuu, in cazul unei defectiuni sau a intreruperii energiei electrice. Aceste surse au la baza convectoare sau baterii, cum este cazul surselor neinteruptibile Protect pentru centrale pe combustibil solid sau al centralelor bazate pe panouri solare. Utilitatea lor este evidenta, ganditi-va la o zi de iarna friguroasa, in care este o pana de energie electrica! Fara electricitatate, evident centrala dumneavoastra pe combustibil solid sau panouri solare nu ar functiona. Un UPS, corect dimensionat, va salveaza dintr-o situatie de genul acesta, conectata la UPS Protect, centrala poate sa functioneze cateva ore in mod independent.

 

Care sunt aspectele pe care sa le luati in calcul cand achizitionati o sursa neinteruptibila (UPS) pentru centrala dumneavoastra?


Exista doua aspecte distincte si foarte importante in alegerea unui UPS (Uninterruptible Power Supply). Pe de o parte, este necesar sa calculati puterea sistemului ( centrala si pompa de recirculare a apei – in cazul in care aveti instala una), pe alta parte trebuie sa dimensionati corect acumulatorii.

 

Puterea la intrare a sursei neinteruptibile trebuie sa fie intotdeauna mai mare decat a centralei. In cazul in care aveti instalata o pompa de recircularea a apei, puterea cumulata a celor doua (centrale pe lemne / panouri solare + putere pompa recirculare a apei) trebuie sa fie mai mica decat puterea nominal a UPS-ului. Spre ilustrare, daca aveti o centrala cu o putere specificata de 400 W, recomandat este sa achizitionati o sursa neinteruptibila de 500 W.

 

La pornire, puterea poate fi mai mare decat cea nominala, iar in cazul in care alegeti un UPS de aceeasi putere cu centrala, riscati ca sistemul se opreasca din cauza suprasarcinii. Toate sursele neinteruptibile Protect din oferta roinstalatii.ro au protectie la supraincarcare, oprindu-se daca puterea consumatorului este mai mare decat cea nominala.

 

Autonomia este data de bateriile UPS –ului, rareori luate in calcul. Cu cat bateriile au valoare Amper ora(Ah) mai mare, cu atat asigurati o autonomie mai indelungata. Spre exemplu, un consumator de 300W cu o baterie de 1800 Ah, poate avea o autonomie de 3.5h, in cazul in care bateria este de buna calitate si incarcata 100%.


Sursele neinteruptibile de alimentare (UPS) sunt o solutie practica pentru a va asigura functionarea continua a centralelor dumneavoastra pe lemne sau cu panouri solare. Pentru a asigura functionalitatea acestora este recomandat ca inainte de achizitionare sa evaluati puterea si autonomia de care aveti nevoie pentru sistemul dumneavoastra. In oferta roinstalatii gasitit surse neinteruptibile Protect, care fac parte dintr-o gama de sisteme profesionale dedicate cazanelor pe lemne/ solare.


Scris de: Cristian Alexandru  |  office@roinstalatii.ro


Adauga comentariul tau