Termostat de ambient - RoInstalatii.Ro

RoInstalatii.Ro | Blog | Termostat de ambient

Termostatul de ambient: investitie mica pentru economii mari!

Centrale termice

Publicat la 03 Aug 2013 | 55 afisari


Termostat de ambient., economie, ambient,

E frig si factura de gaze va ingrozeste? Daca aveti costuri ridicate la combustibil, un termostat de ambient va poate ajuta sa economisiti bani, in timp ce familia dumneavoastra se bucura in continuare de confortul termic al caminului dvs. Termostatul de ambient, numit altfel si cronotermostat, este micul echipament care va poate aduce economii mari la consumul de gaze. Device–ul confera o montare simpla si va permite setarea temeperaturii in anumiti parametrii. Exista termostate de ambient mecanice, electronice, iar cele mai sofisticate au tehnologie wireless care se pliaza pentru o instalare usoara, moderna si fara multe cabluri!

Termostatul de ambient este un accesoriu, nu vine la pachet cu centrala


Termostatul de ambient nu este inclus in kitul initial al centralei, dar daca doriti sa va bucurati de economii si de un randament ridicat al centralei este bine sa luati in considerare achizitionarea unui cronotermostat inca de la montarea centralei.

Cum va ajuta termostatul de ambient in economisirea de bani


Cronotermostatul va permite sa setati temperatura camerei la diferite niveluri si anumite interval orare in functie de fluxul zilnic al locatarilor in acel imobil. Atfel nu mai folositi centrala la capacitate maxima, implicit nu mai consumati acelasi volum de gaz 24/7.

Tipuri de termostate de ambient


Din punct de vedere al montarii unui al cronotermostat, acestea pot fi cu fir sau wireless. Dezavantajul termostatelor cu fir consta tocmai in faptul ca sunteti obligati sa intindeti cabluri in casa. Considerand functionalitatea si modul de setare a termostatelor, acestea sunt programabile sau neprogramabile.

 

Unde se monteaza cronotermostatul


Intrucat temperatura indicata de termostat are directa legatura cu functionarea centralei, este indicat sa montati cronotermostatul in cea mai racoroasa camera, departe de orice sursa de caldura. In cazul in care ati avea un aparat care sa ridice temperatura camerei termostatul percepe cresterea si opreste functionarea centralei.

 

In cazul in care nu aveti montat un termostat de ambient, luati in considerare sa il montati cat mai curand in beneficiul bugetului familiei dvs. In oferta roinstalatii.ro gasiti termostate de ambient pe toate bugetele, cu fir sau wireless, programabile sau nu.


Scris de: Cristian Alexandru  |  office@roinstalatii.ro


Adauga comentariul tau