Termostate centrale termice - RoInstalatii.Ro

RoInstalatii.Ro | Blog | Termostate centrale termice

Rolul termostatelor pentru centralele termice

Centrale termice


Publicat la 25 Sep 2017 | 144 afisari


termostate de ambient, centrale termice, economie, confort

Fiecare anotimp are frumusetea sa. Iarna ne ofera bucurii specifice, cum ar fi incantarea pe care o simtim la caderea primilor fulgii de nea sau distractia construirii unui om de zapada. Pentru ca aceste sentimente de bucurie pe care le simtim sa nu fie umbrite odata cu instalarea temperaturilor scazute de plata facturii pentru gazele naturale, montarea unui aparat de control termic pentru centrala este o solutie buna. In acest articol iti spunem care este rolul termostatelor si cum te ajuta ele sa reduci consumul de gaze.

Cum functioneaza un termostat de camera

 

Termostatele functioneaza pe baza unui principiu simplu si sunt foarte utile, desi multa lume le considera doar un efort financiar in plus. Prin montarea unui termostat de ambient poti sa setezi un anumit interval, precum si temperatura dorita pana la pragul careia vrei ca centrala termica sa functioneze. Mai exact, cu ajutorul unui termostat, centrala se va opri atunci cand in camera in care se afla a fost atinsa temperatura optima setata. Apoi, cand temperatura scade sub valoarea prestabilita, aceasta va porni din nou. De obicei, termostatele de ambient se monteaza in cea mai racoroasca camera, cat mai departe de orice sursa de caldura, pentru ca intreaga locuinta sa ajunga la o temperatura constanta.


Trebuie sa stii ca exista doua tipuri de astfel de aparate si anume termostate cu fir si termostate wireless, care functioneaza prin unde radio.  Evident, una dintre diferentele celor doua aparate consta in lipsa sau prezenta firelor prin casa si, in functie de model,  numarul de functii pe care termostatul le indeplineste. Ambele au atat avantaje, cat si dezavantaje; in timp ce cronotermostatele digitale, adica cele fara fir, sunt mult mai estetice si mai practice, exista riscul ca in situatia in care este intrerupta alimentarea cu energie electrica acestea sa nu mai functioneze, la repornire, la parametri optimi. Aceasta nu este insa o regula general valabila, ci un aspect care tine si de calitatea aparatului.

 

Economie si confort: Principalele avantaje ale termostatului de ambient

 

Principalele doua avantaje ale termostatului de centrala sunt confortul termic pe care il ofera si economiile la consumul de gaze, care se concretizeaza in costuri reduse la plata facturilor. Desi achizitionarea unui termostat poate fi considerata o investitie mare, ea se amortizeaza in timp foarte scurt. In plus, exista nenumarate modele adaptate bugetelor mai mici sau mai mari, astfel ca eforturile financiare nu se vor resimti atat de mult. Prin controlul termic pe care il exercita aceste aparate, se reduce consumul de gaze cu pana la 25%.

Descopera oferta de termostate de camera pentru centralele termice de la Roinstalatii!


Scris de: Cristian Alexandru  |  office@roinstalatii.ro


Termostat de ambient fara fir COMPUTHERM Q3 RF
 

Pret: 215.00lei

Interfata sistem ARISTON SENSYS
 

Pret: 417.00lei

Termostat de ambient SALUS IT500 controlat prin internet
 

Pret: 719.00lei

Termostat de ambient fara fir LOGICTHERM C3 RF
 

Pret: 169.00lei

Termostat de ambient fara fir LOGICTHERM C7 RF
 

Pret: 184.00lei

Interfata sistem ARISTON SENSYS NET
  Pret vechi: 910.00 lei

Pret: 843.00lei

Adauga comentariul tau