Una din cinci locuinte e dotata cu boiler - RoInstalatii.Ro

RoInstalatii.Ro | Blog | Una din cinci locuinte e dotata cu boiler

Ariston Thermo Romania: Una din cinci locuinte din Romania este dotata cu boiler

Boilere


Publicat la 29 Feb 2012 | 86 afisari


Boiler electric, Ariston, apa calda, confort

Aproximativ una din cinci locuinte din Romania este dotata cu boiler, potrivit unui studiu realizat de Ariston Thermo Romania, liderul pietei autohtone de profil. Compania preconizeaza o crestere cuprinsa intre 5% si 7% a pietei locale de boilere electrice in acest an, la aproximativ 140.000 de unitati, comparativ cu 2010 cand a ajuns la 130.000 de aparate comercializate. In ceea ce priveste afacerile proprii, Ariston Thermo Romania estimeaza o cota de piata de aproximativ 60% si un business de peste 8,7 milioane euro in 2011 pe acest segment.

“Penetrarea boilerelor in gospodariile din Romania a ajuns la aproximativ 20%, majoritatea dintre aceste aparate putand fi gasite in casele din zonele rurale unde nu exista bransament si incalzire la o retea centralizata. O mare parte dintre boilere se afla si in locuintele din zone urbane, fiind instalate din motive de confort si economie. Proprietarii de apartamente aleg aceasta metoda pentru a nu fi afectati de reviziile tehnice, oprirea apei calde in anumite intervale orare sau temperatura scazuta a apei calde furnizate de catre regiile centralizate, dar facturata ca atare”, a afirmat Catalin Draguleanu, Directorul de Vanzari al Ariston Thermo Romania.

 

Astfel, 58% dintre cumparatorii de boilere electrice de pe piata locala provin din mediul rural. In plus, un procent semnificativ dintre utilizatori, de 25%, locuiesc in orase mici, de aproximativ 50.000 de locuitori.

 

Peste o treime din vanzarile de boilere electrice pe piata autohtona sunt realizate in zonele Banat, Crisana si Maramures, in timp ce Oltenia detine o cota de 29%, similara cu cea din Dobrogea. Cea mai slaba penetrare a boilerelor este in Bucuresti, unde procentul ajunge la doar 7%.

 

Sursa: Tehnica Instalatiilor


Scris de: Cristian Alexandru  |  office@roinstalatii.ro


Adauga comentariul tau