Cazan pe lemne cu gazificare ARCA ASPIRO 29 RI 30 kw
La baza funcţionării cazanului ASPIRO se află principiul gazeificării lemnului.Combustibilul solid, situat în partea superioară a cazanului (magazia de lemne), în contact cu jarul produs pe grătar, eliberează anumite gaze care, combinându-se cu aerul de combustie (aer primar), creează un amestec combustibil.
Acest amestec este aspirat printre fantele grătarului în zona inferioară a cazanului (zona de schimb) unde dă naştere la caracteristica “flăcără răsturnată”.
Prin acest sistem centrala ASPIRO, cu ventilatorul pus în camera de fum, funcţionând prin ASPIRAŢIE, atinge un randament energetic maxim.
Apa conţinută în lemn în afara faptului că scade randamentul combustiunii centralei poate fi şi o sursă de mare atac coroziv.
În timpul gazeificării lemnelor în centrală, aceaste substanţe vor produce un cadru foarte agresiv în camera lemnului cu mari concentraţii de acid acetic.
O asemenea agresivitate creează un atac coroziv mai ales când centrala este în stand by şi aburii uscării ating pereţii focarului pentru perioade lungi.
Acest fenomen să întâmplă primăvara şi toamna, în lipsa rezervorului de acumulare sau când se produce apă caldă în perioada estivă.
Propunerea ARCA este rezolutivă pentru orice tip de lemn folosit: focarul din oţel INOX AISI 304.
Producătorul garantează aparatul, cu excepția elementelor supuse uzurii indicate la paragraful 1.3 (manual disponibil pe pagina produsului), pe o durată de 24 de luni pentru toate componentele electrice și mecanice, 10 ani numai pe corpul cazanului din oțel INOX.
Cazan pe lemne cu gazificare ARCA ASPIRO 29 RI 30 kw
Aceasta centrală a fost concepută şi realizată ca un corp modular ale cărui componente sunt în orice moment înlocuibile în mod singular.
Astfel este extrem de simplă demontarea si înlocuirea uşiţelor de acces la magazia de lemne şi de la focar, ca şi ventilatorul, centrala de distribuţie a aerului, arzătorul, grilele relative, catalizatorul, chiar fără intervenţia firmei de service.
De altfel arzătorul este făcut în întregime din fontă cu ridicat conţinut de crom.
Pentru că nu arde lemnul în mod direct ci foloseşte gazele din conţinutul acestuia, gazeificarea permite o exploatare completă a combustibilului solid care se materializează printr-un randament înalt al arderii şi printrun impact scăzut asupra mediului datorită absenţei fumului rezultat din ardere şi a majorităţii substanţelor nocive.
Modularea puterii şi continuitatea de funcţionare ajută la o reducere mare de umiditate si condens.
Învelişul cu material refractar protejează în întregime fie peretele posterior fie peretele anterior al magaziei de lemn.
Toți pereţii focarului superior au o grosime de 8 mm, fără suduri.
Izolarea este constituită dintr-o salteluţa de vată minerală cu o grosime de 60 mm, pusă în contact direct cu corpul cazanului.
În partea frontală a cazanului, între uşa superioară şi cea inferioară, se află priza de aer comburant.
Conducta de admisie a aerului este prevăzută cu o supapă internă gravitaţională, care se închide la oprirea ventilatorului, şi cu un obturator extern cu comandă termostatică (modulator).
Aerul care intră în cazan se împarte în aer primar, secundar şi terţiar. Aerul primar se deplasează către magazia de lemn şi, amestecându-se cu gazul distilat, creează amestecul combustibil care, traversând grătarul, arde. Aerul secundar trece prin cele două cavităţi ale pietrei principale şi ale
elementelor, furnizând o injecţie de oxigen direct în zona de formare a flăcării, optimizând astfel combustia.
Centrala ASPIRO, cu ventilatorul pus în camera de fum, funcţionând prin ASPIRAŢIE, atinge un randament energetic maxim, întrucât gazele de evacuare sunt obligate să atingă catalizatorul înainte de a ajunge la zona de schimb şi de a fi eliminate prin cosul de fum.
Randamentul chimic obţine mari beneficii prin faptul că, combustiunea şi gazeificarea sunt controlate de către modularea termostatică continuă.
Gazele de ardere, după ce au cedat energie apei, sunt adunate în colectorul de fum aflat în spatele cazanului.
În colectorul de fum se află ventilatorul cu doua turatii, în poziţie orizontală, alcătuit din motor electric şi rotor.
Ventilatorul este uşor de întreţinut, fiind fixat cu piuliţe - fluture.
Modularea puterii şi continuitatea de funcţionare ajută la o reducere mare de umiditate si condens.
Învelişul cu material refractar protejează în întregime fie peretele posterior fie peretele anterior al magaziei de lemn.
Noul tablou electronic digital LCD este capabil să gestioneze toate funcţiile precum urmează:
Funcţii de centrală;
Funcţii instalaţie de încalzire;
Funcţia sanitară;
Funcţia solară.
Cele mai cautate branduri de centrale termice pe combustibil solid: Arca Caldaie, Atmos, Attack, Emtas, KesselTech, Magdolna, Thermostahl