Cazan pe lemne cu gazificare ARCA REGOVENT 120RI 114 KW
La baza funcţionării cazanului REGOVENT se află principiul gazeificării (sau distilării) lemnului.
Combustibilul solid, situat în partea superioară a cazanului (magazia de lemne), în contact cu jarul produs pe grătar, eliberează anumite gaze care, combinându-se cu aerul de combustie (aer primar), creează un amestec combustibil.
Acest amestec este aspirat printre grilajul grătarului în zona inferioară a cazanului (zona de schimb) unde dă naştere la caracteristica “flăcără răsturnată”.
Pentru că nu arde lemnul în mod direct ci foloseşte gazele din conţinutul acestuia, gazeificarea permite o exploatare completă a combustibilului solid care se materializează printr-un randament înalt al arderii şi printr-un impact scăzut asupra mediului datorită absenţei fumului rezultat din ardere şi a substanţelor nocive.
Apa conţinută în lemn în afara faptului că scade randamentul combustiunii centralei poate fi şi o sursă de mare atac coroziv.
În timpul gazeificării lemnelor în centrală, aceste substanţe vor produce un cadru foarte agresiv în camera lemnului cu mari concentraţii de acid acetic.
O asemenea agresivitate creează un mare atac coroziv mai ales când centrala este în stand by şi aburii uscării ating pereţii focarului pentru perioade lungi. Propunerea lui ARCA este rezolutivă pentru orice tip de lemn folosit: focarul din oţel INOX AISI 304.
Garanţia produsului este de 10 ani pentru corpul centralei, 2 ani pentru părţile electrice, 1 an pentru cele refractare şi materiale de consum.
Cazan pe lemne cu gazificare ARCA REGOVENT 120RI 114 KW
Prin acest sistem centrala REGOVENT, cu ventilatorul pus în camera de fum, funcţionând prin ASPIRAŢIE, atinge un randament energetic maxim, întru-cât gazele de evacuare sunt obligaţe să atingă catalizatorul înainte de a ajunge la zona de schimb şi de a fi eliminate prin cosul de fum.
Randamentul chimic obţine mari beneficii prin faptul că, combustiunea şi gazeificarea sunt controlate de către modularea termostatică continuă.
Se înregistreaza în plus o mare reducere a reziduurilor solide nearse şi absenţa aproape totală a reziduurilor gazoase nearse datorită temperaturii extrem de înalte atinse în timpul combustiei.
Pentru a obţine cele trei rotaţii efective de fum, catalizatorul superior trebuie să fie în contact cu uşa, acest lucru obţinându-se tragăndu-l puţin spre exterior şi împingându-l prin închiderea uşii.
Se recomandă periodic să întoarceţi şi să rotiţi catalizatorul pentru a-i prelungi durata de funcţionare.
Ventilatorul de aspirare funcționează in poziție verticală astfel încât să evite dezechilibrării tipice ale motoarelor orizontale. Aceasta oferă o mai mare performanță precum și un gradmai mare de silențiozitate. Răcirea este garantată de două grupuri de pale contrapuse.
Un microîntrerupător permite funcționarea complet automată a centralei: cu ușa de încărcare deschisă ventilatorul funcționează ca un simplu exhaustor de fum;
cu ușa de încărcare închisa, ventilatorul este controlat de termostatul centralei.
Modularea puterii şi continuitatea de funcţionare ajută la o reducere mare de umiditate si condens. Învelişul cu material refractar protejează în întregime fie peretele posterior fie peretele anterior al magaziei de lemn. Toți pereţii focarului superior au o grosime de 8 mm, fără suduri.
Izolarea este alcătuită printr-o salteuţa de vată minerală cu o grosime de 80 mm, pusă în contact direct cu corpul cazanului.
Aceasta centrală a fost concepută şi realizată ca un corp modular ale cărui componente sunt în orice moment înlocuibile în mod singular.
Astfel este extrem de simplă demontarea si înlocuirea uşiţelor de acces la magazia de lemne şi de la focar, ca şi ventilatorul, centrala de distribuţie a aerului, arzătorul, grilele relative, catalizatorul, chiar fără intervenţia firmei de service. De altfel arzătorul este făcut în întregime din fontă cu ridicat conţinut de crom.
Ușa frontală care acoperă și protejează întreagă fațată a centralei, cu avantajul de a conferi cazanului un design și un aspect deosebit, are o importanță fundamentală; scopul ei de fapt este preîncălzirea aerului comburent. Aerul este prelevat în încaperea dintre ușă și cazan și se preîncălzește până la 50°C, aducând un consum mai mic de lemne și o creștere considerabilă de randament.