Centrale termice pe combustibil solid - produse incepand de la 6212.00 lei

Centrale termice pe combustibil solid - 73 produse

Filtreaza
Transport gratuit
Transport gratuit
Transport gratuit
Transport gratuit
Transport gratuit
Transport gratuit
Transport gratuit
Transport gratuit
Transport gratuit
Transport gratuit
Transport gratuit
Transport gratuit
Transport gratuit
Transport gratuit
Transport gratuit
Transport gratuit
Transport gratuit
Transport gratuit
Transport gratuit
Transport gratuit
Transport gratuit
Transport gratuit
Transport gratuit
Transport gratuit
Transport gratuit
Transport gratuit
Transport gratuit
Transport gratuit
Transport gratuit
Transport gratuit
Transport gratuit
Transport gratuit
 

Centralele termice pe combustibil solid (lemn, carbune, peleti, brichete lemn) sunt o optiune pentru locuitorii din zonele deal sau munte, unde lemnul este ieftin. Centrala pe lemne asigura confortul termic necesar incalzirii locuintei, iar alegand modelul potrivit puteti beneficia de maxim de randament pentru modelele din aceasta categorie.

 

Tipuri de centralele termice pe combustibil solid

 

- Centralele pe combustibil solid sunt clasificate in functie de combustibilul folosit pentru incalzire si de tipul de ardere. Combustibilul solid poate fi lemn, carbune, peleti, brichete de lemn. Exista centrale care sunt potrivite pentru arderea mai multor tipuri de combustibil (ex.centrala pe lemn, carbune su peleti). Alegeti modelul de produs in functie de materialul care va este mai ieftin, mai aproape si nu atrage costuri de transport.

- In functie de principiul de ardere, instalatiile de incalzire sunt cazane pe combustibil solid conventionale si cazane pe combustibil solid cu gazeificare. Diferenta modelului vine din tipul de ardere si in acelasi timp in eficienta termica atinsa.

- In timp ce pentru echipamentele conventionale arderea are loc in mod natural si necesita incarcarea de combustibil la intervale scurte de timp, la modelele cu gazeificare, combustibilul arde complet in partea inferioara a cazanului la temperaturi foarte ridicate, energia termica fiind distribuita pe perioade mai mari, de pana la 8-12 ore.

 

Ce trebuie sa stiti despre centralele termice pe lemne?

 

Spre deosebire de alte tipuri de sisteme de incalzire, centralele termice pe combustibil solid (cu gazeificare sau conventionale) sunt sisteme complexe pentru a caror functionare optima este instalat un intreg ansamblu de componente.

 

Cum aleg instalatia unei centrale pe lemne?

 

Cazanul pe lemne este componenta principala. In alegere acestuia considerati factori de putere termica, pe care ii veti dimensiona in functie de volumul spatiilor pe care trebuie sa le incalziti (suprafata*inaltimea camerelor), volumul de apa calda menajera pe care il veti prepara (numarul de locuri de consum pe care le veti folosi simultan), factori de temperatura si vreme in zona in care instalati centrala, izolatia locuintei.


O formula de calcul estimativ al puterii pentru incalzirea a interioarelor este data de Volumul interiorului * 50 W (ex. 100 mp *2m* 50 W = 10.000 W, 10 KW), la care adaugati consumul de apa.


Pentru ca instalatia de incalzire pe lemne sa atinga la maximul de eficienta, alegerea celorlalte componenete este la fel de importanta. Este vorba despre cosul de fum, care asigura tirajul fortat, implicit arderea. Calitatea  materialului acestuia si instalarea propriu-zisa asigura o mai buna ardere, in consecinta un randament crescut.


Alte componente de luat in calcul: capacitatea si modelul boilerului centralei termice pe combustibil solid, pompele de caldura, vase de expansiune, pufferele (Recomandate. Acestea au menirea de a stoca din excesul de energie termica produsa in timpul arderii combustibilului solid), sistemul de tevi si conducte.


Randamentul centralei termice pe lemne este imbunatatit sau afectat de o serie de factori. In primul rand alegerea si instalarea modelului, dupa cum am aratat mai sus.


Calitatea materialului lemnos - cu cat mai uscat combustibilul, cu atat creste eficienta, ajungand la o imbunatatire cu 60-70% a randamentului.

 

Avantaje si dezavantaje ale centralelor pe lemne

 

Pretul combustibilului si posibilitatea de a instala centrala pe lemne in zone neracordate la reteaua de gaze sunt principalele argumente in favoarea centralelor termice pe combustibil solid.


Investitia initiala este un factor care trebuie luat in considerare pentru ca functionarea sa fie optima si sigura. Costul initial este amortizat printr-o reducere a cheltuielilor recurente ale combustibilului, intrucat lemnul este mult mai ieftin.  Vorbind despre siguranta, centrala termica pe combustibil solid atrage o mare atentie la alimentarea cu energie electrica. Intreruperea alimentarii nu numai ca afecteaza functionarea, dar in lipsa  alimentarii cu energei electrica in cazanul pe lemne se poate cumula un exces de energie termica.

 

Optiuni de preturi pentru cazane pe combustibil solid

 

Cazanele pe combustibil solid din oferta Roinstalatii au preturi care variaza intre 2.700 lei, pentru cel mai simplu cazan conventional, pana la aproximativ 20.000 lei pentru cazane pe combustibil solid cu gazieficare, sisteme complexe si evoluate tehnic.


Alegeti informat, alegeti online! Cumparat un cazan pe combustibil solid din magazinul Roinstalatii!

RoInstalatii.Ro Magazin de instalatii sanitare & termice ⭐ Descopera online gama variata de obiecte 👉 Preturi avantajoase 👉 Calitate garantata 0376.44.80.30 Email: comenzi@roinstalatii.ro

RON 0.20 - 173968.00
Strada Verdetei 12, Bucuresti,030886 Sector 3 RO