Aparatele de aer conditionat cu inverter: alegerea ideala pentru confort termic

Articol din: Aer conditionat

Aparatele de aer conditionat au devenit echipamente de nelipsit in lumea moderna, iar confortul termic este un element cheie pentru fiecare locuinta. In oferta roinstalatii.ro gasiti o serie de modele de aer conditionat cu inverter, monosplit, de capacitati variate, care sa va faca vara mai racoroasa. Am ales marcile Nordstar si Gee pentru ca dumneavoastra sa aveti cele mai ieftine optiuni de aer conditionat.

General cunoscute pentru rolul lor de racire, aparatele de aer conditionat au triplu scop: racire/incalzire a spatiului, reducerea umiditatii si filtrarea aerului. In continuare regasiti un scurt ghid practic pentru alegerea aparatelor de climatizare.

 

Cum alegi un aparat de aer conditionat potrivit?

 

1. Modele de aparate de aer conditionat

Acestea sunt clasificate in functie de modul in care sunt montate si de tipul de functionare. Aparatele de aer conditionat din oferta Roinstalatii sunt monosplit, asadar potrivite pentru apartamente. Alte tipuri de aparate sunt: de fereastra, mobile.

In functie de modul de functionare, exista aparate de aer conditionat cu inverter si conventionale, dar acestea din urma nu se mai comercializeaza.

 

Aparatele de aer conditionat cu inverter

 

Aparatele de aer conditionat cu inverter au la baza un compresor tehnologic evoluat care functioneaza la turatie maxima pana asigura racirea la temperatura dorita, continuand sa lucreze pentru a mentine temperatura stabila. Intrucat nu este nevoie de un plus de energie pentru pornirea compresoarelor, aerele conditionate cu inverter sunt mai economice, cu consum cu pana 30% mai mic de energie electrica.

 

Tehnic, principiul de functionare al aparatelor de aer conditionate cu inverter poate fi asimilat centralelor termice in condensare. Diferenta este ca echipamentul preia caldura din vaporii preluati din incapere,ii aduce la presiunea de condensare, iar caldura latenta eliberata la nivelul schimbatorului de caldura este evacuta spre exterior.

 

Numarul treptelor de viteza va asigura un consum scazut de energie, afisajul prietenos va asista intr-o buna exploatare, iar functiile suplimentare (deumidificare, caldura, filtre pentru reducerea mirosurilor etc) sunt criterii pe care sa le luati in considerare pentru un plus de confort.

 

2. Capacitatea aparatelor de aer conditionat. De cati BTU ai nevoie?

 

Dimensionarea corecta a aparatului de aer conditionat este importanta atat pentru confortul termic, dar si pentru consumul de energie. Referinta pentru capacitatea aerelor conditionate este BTU/h (British Thermal Unit/ ora), unde BTU reprezinta o unitate de masura a energiei calorice, nestandardizata, de dimensiuni foarte mici (1000 BTU/h =293 W).

 

Capacitatea se alege in functie de volumul, implicit suprafata, interiorului. Pentru suprafete de 14-22mp este recomandat un aparat de aer conditionat de 9000 BTU/h; 26-32mp  capacitatea de racire a aerului conditionat este de 12000 BTU/h; 40-55mp impune un aparat de climatizare de 18000 BTU/h; 55-70mp - 22000BTU/h.

 

Alte criterii pe care trebuie sa le luati in seama: pozitionarea aparatului de aer conditionat in incapere (daca se afla aproape de o sursa de caldura-ex. bucatarie), cate persoane vor sta regulat sau cate echipamente electronice vor degaja caldura in spatiul folosit.



3. Clasa energetica a aerului conditionat. Economie la energie

 

Clasa de eficienta energetica a aparatelor de aer conditionat indica un consum redus de energie electrica. Odata cu intrarea in vigoare a legislatiei europene care permite doar comercializarea aerelor conditionate cu inverter, consumatorii s-au asigurat ca au echipamente de racire de inalta eficienta energetica.

 

Aparatele din oferta Roinstalatii se incadreaza in clase de eficienta energetica A,pana la A++.
 

4. Elemente de garantie pentru aere conditionate

 
Termenii de achizitionare, garantie si post garantie sunt deseori ignorati de consumatori, dar acestia aduc o mare diferenta. O garantie de lunga durata va asigura atat calitatea produsului, dar si faptul ca veti putea repara aerul conditionat fara costuri in conditiile in cazul in care aparatul a fost exploatat corespunzator.

 
5. Pretul aparatelor de aer conditionat

 
Pretul de achizitie al unui aparat conditionat este un argument raportat la calitatea produsului. In oferta Roinstalatii gasiti aparate de aer conditionat cu inverter ieftine, de un raport calitate pret atractiv. Rasfoiti oferta noastra si cumparati informati!

Scris de: Cristian Alexandru  |  office@roinstalatii.ro