Aparatele de aer conditionat multisplit, cea mai buna varianta pentru racoare cu personalizare

Articol din: Aer conditionat

Aerul conditionat poate fi considerat, pe timp de vara, un prieten foarte bun, indiferent daca locuim casa sau intr-un apartament de bloc. Aerul conditionat este cel care „ne asteapta” acasa dupa o zi intensa de munca si contribuie la crearea unei atmosfere relaxante. Un sistem de aer conditionat poate contine aparate de tip monosplit (sau „split”), dublusplit sau multisplit. Va prezentam, mai jos, informatii practice dupa care sa va ghidati cand vreti sa achizitionati un aparat de aer condititionat multisplit cu tehnologie inverter.

 

Fara batai de cap
 

Aparatele de aer conditionat multisplit cu tehnologie inverter au o unitate centrala care se monteaza in afara locuintei si cel putin doua unitati interioare, astfel incat aspectul exterior al cladirii nu are mult de suferit. Unitatile interioare comercializate de roinstalatii.ro au capacitati intre 7.000 si 12.000 de BTU/hr (British Thermal Unit/ora). BTU este o unitate de masura a energiei caloricwe, nestandardizata. 1.000 de BTU/ora echivaleaza cu 293 de watti.

 

Optiunile pentru alegerea sistemului de climatizare pe baza de aer conditionat multisplit difera foarte mult in functie de numarul de camere, de dimensiunea spatiilor si de interior. Pentru o suprafata de circa 20 de metri patrati se recomanda o unitate interioara de 9.000 de BTU/hr, in vreme ce pentru o camera de aproximativ 30 de metri patrati ar fi indicat sa se foloseasca un aparat de 12.000 de BTU/hr. Cand alegeti tipul de aer conditionat ar fi bine sa luati in considerare daca respectiva unitate va fi amplasata sau nu in apropierea unei surse de caldura, precum si numarul de oameni care se afla, de regula, in respectiva incapere. Un mare beneficiu al aparatelor conditionate multisplit il constituie posibilitatea de a personaliza temperatura din fiecare incapere, pentru un confort sporit.

 

Avantajele tehnologiei inverter

 

Tehnologia folosita de aparatele de aer conditionat cu inverter faciliteaza racirea sau incalzirea rapida a suprafetei, iar temperatura ambientala ramane constanta. Totodata, aparatele de aer conditionat cu inverter consuma cu pana la 30% mai putina electricitate decat o unitate clasica. Mai mult, acestea au un aspect placut, sunt prietenoase cu mediul si produc un zgomot foarte redus. De exemplu, o unitate exterioara cu patru aparate interioare, de 9.000 de BTU/hr, genereaza doar 65 de decibeli.

 

Roinstalatii.ro comercializeaza aparate de aer conditionat multisplit pentru racorirea locuintei pe timp de vara si pentru incalzirea caminului pe durata iernii. Aparatele de aer multisplit sunt importate de la Hyundai, producator recunoscut la nivel international. Pe Roinstalatii.ro gasiti aparate de aer conditionat multisplit cu o unitate centrala si intre doua si patru unitati interne. Costurile aparatelor de aer conditionat multisplit variaza atat in functie de numarul de unitati interne, cat si de referinta pentru capacitate.

 

Aparatele de aer conditionat multisplit nu sunt utile doar pentru case sau apartamente, ci si pentru birouri sau pensiuni. Toate aparatele de aer conditionat multisplit de pe roinstalatii.ro reprezinta un reper de inovatie in tehnologia instalatiilor de climatizare.

Scris de: Cristian Alexandru  |  office@roinstalatii.ro