Care sunt avantajele aparatelor de aer conditionat cu Inverter

Articol din: Aer conditionat

Sistemele moderne de aer conditionat reprezinta solutia optima pentru orice anotimp. Avand atat functii de racire atat de necesare verilor toride dar si de incalzire care asigura un confort termic ridicat pe timpul iernii, performanta sistemelor AC este continuu monitorizata de producatori, cu scopul de a fi imbunatatite permanent.

Ce aduce in plus tehnologia Inverter?

 

Desi denumirea de aparat de aer conditionat cu inverter te duce, probabil, cu gandul la o noua componenta atasata oarecum de aparatul in sine, trebuie sa stii ca este vorba, de fapt, despre o tehnologie incorporata. Aceste tipuri de aparate sunt din ce in ce mai cumparate deoarece aduc un mare avantaj si anume un consum mai redus de energie.

 

Cum functioneaza? Ei bine, sistemele cu inverter au caracterstica eficienta de a se auto-regla, in functie de nevoia de racire sau de incalzire. Modularea se realizeaza continuu si cu consum mic de energie, inregistrand o economie de aproximativ 30%, comparativ cu cele sistmele AC traditionale. Din punct de vedere tehnic, ele pot fi asemanate cu centralele termice in condensare. De fapt, componentele responsabile de tot acest proces sunt compresoarele care, in cazul aparatelor de aer conditionat cu inverter, detin o capacitate variabila. Practic, la deschiderea aparatului acesta foloseste o forta mai mare pentru ca racirea sau incalzirea sa se faca mai rapid, iar pe masura ce temperatura setata este atinsa, aceasta forta scade treptat.


Un alt avantaj al sistemelor de aer conditionat cu tehnologia Inverter este ca sunt mai silentioase decat cele clasice.


Datorita acestor particularitati si pentru ca are un impact pozitiv asupra consumului de energie electrica, in multe tari montarea aparatelor fara Inverter a fost interzisa.

 

Roinstalatii.ro: sisteme de aer conditionat cu inverter

 

Roinstalatii.ro este magazinul online care iti transforma casa intr-un camin. Deoarece confortul nu trebuie sa se loveasca de bariera materiala, Roinstalatii a lansat reduceri dedicate la aparatele de aer conditionat cu inverter pe care le comercializeaza.  Nordstar si Gee sunt marcile ale caror oferte de produse le poti vizualiza pe site. Modelele monosplit sunt usor de incadrat nu doar in locuinta, ci si in alte spatii. Functiile suplimentare de caldura, dezumidificare sau filtrele pentru reducerea mirosurilor sunt doar cateva aspecte care contribuie la confortul tau.


De asemenea, aparatele de aer conditionat cu inverter de pe Roinstalatii.ro fac parte din clasa energetica A, pana la A++, pentru ca tu sa nu resimti costurile mari ale unei facturi de energie.


Plaseaza comanda si primesti aparatul fara a suporta taxele de transport.

Scris de: Cristian Alexandru  |  office@roinstalatii.ro