Care sunt avantajele panourilor solare?

Articol din: Panouri solare

O metoda mai neobisnuita de incalzire a locuintelor este cea realizata cu ajutorul energiei solare. Avand beneficii atat pentru mediul inconjurator, dar fiind de asemenea o buna modalitate de economisire a banilor necesari pentru plata intretinerii, montarea panourilor solare incepe sa fie din ce in ce mai utilizata si in tara noastra.

Zece avantaje ale panourilor solare

 

Iata care sunt principalele zece avantaje ale panourilor solare:


1. Au o capacitate mare de captare a energiei solare.
2. Nu polueaza, reprezentand o solutie de incalzire prietenoasa cu natura.
3. Reduc costurile de plata a cosnumului de energie sau de gaze naturale.
4. Sunt usor de montat si nu necesita intretinere ulterioara.
5. Pot fi mutate, fiind detasabile, fapt care le face potrivite in multe tipuri de spatii.
6. Nu au nevoie de niciun fel de combustibil ca sa functioneze.
7. Reduc arderea carbunilor in centralele electrice.
8. Asigura o ventilatie corespunzatoare si o temperatura potrivita in locuinta si scad umiditatea.
9. Pot fi montate pe acoperisuri, dar si pe sol.
10. Functioneaza cu energie solara, care este o resursa gratuita si inepuizabila.

Pe langa acestea, sistemele de panouri solare au insa si alte beneficii. Desi considerate a fi o investitie destul de mare de bani, este bine de stiut ca ea este recuperata in timp, datorita faptului ca, de exemplu, panourile fotovoltaice influenteaza consumul de energie electrica, micsorandu-l cu pana la 65%. Astfel, facturile vor fi sesizabil mai mici.

 

Panourile solare, rezistenta de pana la 30 de ani

 

 

Desi majoritatea producatorilor ofera garantii care prevad, in medie, 25 de ani de functionare in stare buna, panourile care se alimenteaza cu energie solara sunt construite astfel incat sa reziste chiar si 30 de ani, in functie si de gradul de calitate al produselor si al lucrarii de montare. Ele reprezinta o solutie buna de furnizare a energiei, mai ales in locuintele cu spatiu mai redus deoarece nu ocupa din locul alocat piselor de mobilier sau care se doreste a fi lasat liber, fiind montate pe acoperisul casei.


Datorita tehnologiilor performante, pot fi folosite chiar si cand cerul este innorat, producand energie chiar si cand lumina este difuza, cum se intampla adesea pe timpul iernii. De asemenea, acumulatorii incorporati fac posibila utilizarea lor si noaptea.


Eficienta acestor panouri solare vine si din materialele din care sunt confectionate. Siliciul cristalin sau arseniul de galiu din care sunt realizate cele fotovoltaice, fac ca procesul de transformare a energiei solare in energie electrica sa se intample intr-un timp scurt, cu costuri minime.


In plus, este un sistem practic si ecologic, care protejeaza natura si previne incalzirea globala. Acest lucru se realizeaza mai ales in cazul panourilor monocristaline, care nu emit gaze nocive si nici nu contin alte materiale toxice, daunatoare pentru natura.


Fa o investitie de viitor pentru locuinta ta, folosind sistemul de furnizare a energiei electrice prin  panourile alimentate cu energie solara!


Roinstalatii comercializeaza sisteme complete cu panouri solare cu centrala sau sisteme simple, de la Ariston, unul dintre cei mai prestigiosi producatori in domeniu.

Scris de: Cristian Alexandru  |  office@roinstalatii.ro