Alegerea cazanului pe combustibil solid: fiabilitate si independenta

Articol din: Centrale termice

Echipamentele de incalzire pe combustibil solid sunt solutia perfecta pentru aceia dintre dumneavoastra care puteti achizitiona lemne, carbune sau peleti la preturi convenabile. In plus, combustibilul solid aduce avantajul de a nu depinde de un furnizor de gaze. In cazul in care ati decis sa cumparati un cazan pentru combustibil solid, va recomandam sa alegeti un produs de randament mare si cu o durata de viata cat mai lunga. In oferta roinstalatii.ro gasiti modele variate de cazane pe combustibil solid, conventionale sau cu gazeificare, din fonta sau otel.

Aspecte pe care trebuie sa le considerati pentru o centrala care functioneaza pe combustibil solid


Scriam intr-un articol anterior pentru cine este potrivita o centrala pe lemne si despre dimensionarea acesteia. Un prim avantaj al acestora este pretul mic al combustibilului si independenta de o infrastructura centralizata de gaze. Pe de alta parte, acestea necesita alimentare periodica si curatare regulata. Cazanele clasice pe combustibil solid trebuiesc alimentate de 3- 4 ori pe zi, in functie de temperatura din zona geografica in care va aflati si izolarea casei.


Avantajele aduse de cazanele din fonta


Din punct de vedere al materialului folosit, acestea pot fi din otel sau fonta. Cazanele din fonta clasice sunt fiabile si cu o durata de viata lunga. Sunt rezistente la coroziune, devenind astfel mai durabile.


In oferta instalatii gasiti o gama larga de cazane pe lemne din fonta marca ceha Viadrus, avand o garantie pentru corpul cazanului de 5 ani garantie, in timp ce durata de viata poate atinge 25 ani, gratie elementilor din fonta de calitate. Pentru cazanele Viadrus puteti, de asemenea, folosi drept combustibil alternativ carbune sau cocs. Cazanele din fonta confera un randament mare, iar alegerea combustibilului potrivit poate mari eficienta de la 78 % pentru lemn, la 80% in cazul carbunelui.

 

Noi va indemnam sa cumparati produsele cele mai fiabile si cu o garantie indelungata. Spor la cumparaturi!

Scris de: Cristian Alexandru  |  office@roinstalatii.ro