Centrale termice. Informatii oferite de blog.roinstalatii.ro

Erori centrale termice: care sunt cele mai des intalnite?

Erori centrale termice

26 Iun 2020 | 61 afisari

Cristian Alexandru | Centrale termice

Centrala termica este preferata de multi proprietari datorita eficientei in consum si a confortului termic asigurat. Chiar daca este conceputa pentru o utilizare indelungata, mecanismul sau se poate uneori defecta. In acest articol vom vorbi despre cele mai des intalnite erori ale centralelor termice pe gaze si pe lemne, cum se pot rezolva, cauzele acestora si moduri de prevenire.

citeste mai mult

Principalele cauze care duc la cresterea presiunii in centrala termica?

De ce creste presiunea in centrala termica

30 Aug 2019 | 5 comentarii | 2126 afisari

Cristian Alexandru | Centrale termice

Centrala termica este un echipament des folosit pentru a asigura o temperatura optima in orice spatiu. Costurile de instalare si utilizare ale unei astfel de instalatii nu sunt foarte mari, iar avantajele sunt considerabile. Consumul redus, eficienta energetica, durata de viata indelungata, gama variata de produse si randamentul ridicat au transformat centrala termica intr-un obiect indispensabil in orice locuinta. Insa, pe cat de utila, pe atat de sensibila poate fi uneori aceasta optiune independenta de incalzire. Una dintre cele mai comune defectiuni care pot aparea la centrala termica este cresterea presiunii apei. Indiferent daca functioneaza cu gaz, electricitate sau combustibil solid, centrala cu circuit inchis este prevazuta cu un afisaj digital sau manometru de control care indica aceasta valoare.

citeste mai mult

Cum alegi centrala termica pentru casa sau vila?

Centrala termica pentru casa sau vila

02 Mai 2019 | 1 comentarii | 359 afisari

Cristian Alexandru | Centrale termice

Un criteriu important in alegerea centralei termice este si suprafata care urmeaza sa fie incalzita. In functie de acest aspect se pot stabilii detalii esentiale, precum: necesarul de putere al centralei, caracteristicile tehnice pe care aceasta trebuie sa le incorporeze, eficienta echipamentului, dar si optiunile de confort si de economie. Analizand acesti parametri, vei contura specificatiile solutiei ideale de incalzire pentru locuinta.

citeste mai mult

Acte necesare montare termica apartament: tot ce trebuie sa stii!

Acte necesare montare termica apartament

03 Apr 2019 | 4 comentarii | 749 afisari

Cristian Alexandru | Centrale termice

Montarea unei centrale termice de apartament este o optiune la care te poti gandi in orice sezon. Avantajele oferite sunt numeroase si le vei resimti mai ales atunci cand temperaturile din termometre nu sunt foarte prietenoase. Indiferent daca te debransezi de la reteaua comuna de incalzire sau daca vrei sa iti modernizezi locuinta, trebuie sa stii ca montarea unei centrale termice presupune un proces birocratic destul de amplu.

citeste mai mult

Top 10 cele mai bune centrale termice in 2018

Top 10 centrale termice 2018

04 Feb 2019 | 1 comentarii | 7645 afisari

Cristian Alexandru | Centrale termice

Iti doresti o casa calduroasa iarna? Acest lucru este simplu de obtinut, dar trebuie sa faci cateva investitii. In acest sens, ai la dispozitie o gama variata de sisteme de incalzire, fiecare cu propriile avantaje si dezavantaje. Sistemul cel mai accesibil ca pret este centrala termica, pe care vom pune accent in acest articol. Astfel, iti vom prezenta topul celor mai bune centrale termice in 2018, in functie de eficienta, cost si producator.

citeste mai mult