Blog despre instalatii si centrale termice - Roinstalatii.ro

RoInstalatii.Ro | Blog |

Centrala termica electrica vs. gaz - detalii esentiale despre cele doua tipuri de centrale termice, mod de functionare, consum, costuri, avantaje si dezavantaje

Centrala termica electrica vs. gaz

31 Aug 2023 | 2 comentarii | 79 afisari

Cristian Alexandru | Va recomandam

In sezonul rece este esential sa incalzesti locuinta intr-un mod corespunzator, tinand cont de criteriile spatiului de locuit, nevoile tale si ale familiei, consumul si costurile aferente. Caminul personal este locul in care iti petreci foarte mult timp alaturi de cei dragi, de aceea este necesar sa beneficiezi de toate conditiile, cu atat mai mult cand temperaturile sunt scazute. Confortul termic contribuie inclusiv la starea de bine, liniste si armonie, pe langa o stare generala de confort si siguranta.  

citeste mai mult

Montare panouri solare – descopera modalitatea corecta de instalare a panourilor solare in functie de tipul acestora

Montare panouri solare

01 Aug 2023 | 72 afisari

Cristian Alexandru | Va recomandam

Avand in vedere scumpirile din ultimii ani la energie electrica, tot mai multe persoane incearca sa gaseasca solutii pentru a economisi bani. In acest context, panourile solare au crescut in popularitate si tot mai multi oameni si companii de top le utilizeaza. Cu ajutorul lor poti sa economisesti niste bani la factura de curent in timp ce ai grija de planeta. Este important ca fiecare dintre noi sa incercam sa adoptam masuri sustenabile pentru a proteja mediul. 

citeste mai mult

Aerisirea caloriferului: o operatiune de intretinere simpla pentru o performanta mai buna a sistemului de incalzire

Aerisirea caloriferului: o operatiune de intretinere simpla

26 Iul 2023 | 52 afisari

Cristian Alexandru | Va recomandam

Aerisirea caloriferelor este o operatiune ce asigura eficienta sistemului de incalzire si o distributie uniforma a caldurii in incapere, pentru ca tu sa te bucuri de o locuinta confortabila termic in timpul sezonului rece si neprietenos. Procedura ar trebui efectuata cel putin o data pe sezon si este atat de simpla, incat o poti face chiar si tu, daca te echipezi cu instrumentele necesare si urmezi pasii pe care ti i-am descris aici, iar bugetul tau va fi eliberat de unele costuri, disponibilizand sume pe care le vei putea folosi in alte scopuri.   

citeste mai mult

Echilibrarea hidraulica a caloriferelor - ghidul optimizarii functionarii si intretinerii radiatoarelor dintr-o instalatie termica

Echilibrarea hidraulica a caloriferelor

20 Iul 2023 | 84 afisari

Cristian Alexandru | Va recomandam

Echilibrarea hidraulica se refera la procesul de optimizare a fluxului de apa calda prin calorifere pentru a asigura o distributie uniforma a caldurii in intregul spatiu. Prin realizarea echilibrului hidraulic, se pot elimina punctele sau zonele reci de pe suprafata radiatoarelor si supraincalzirea acestora, ceea ce rezulta intr-un confort sporit si economii de energie.

citeste mai mult

Termostatul de ambient – informatii utile despre rolul si montarea acestui aparat

Termostatul de ambient - informatii utile despre rolul si montarea acestui aparat

18 Iul 2023 | 6 afisari

Cristian Alexandru | Va recomandam

Cand vine vorba de casa ta, confortul trebuie sa devina o prioritate. Acesta este mult mai mult decat o simpla senzatie placuta, este o stare de bine care influenteaza in mod subtil fiecare aspect al vietii tale. Intr-o casa optima termic, poti desfasura activitatile tale zilnice cu mai multa usurinta si placere. Fie ca savurezi o ceasca de cafea in diminetile linistite de weekend, fie ca petreci timp pretios alaturi de familie in serile racoroase de toamna, confortul casei tale contribuie la o buna dispozitie si la starea ta de bine generala.

citeste mai mult