Alegere centrala termica in condensatie Viessmann - RoInstalatii.Ro

RoInstalatii.Ro | Blog | Alegere centrala termica in condensatie Viessmann

De ce sa alegi o centrala termica in condensatie Viessmann?

Centrale termice


Publicat la 19 Dec 2017 | 132 afisari


Centrala termica in condensatie Viessmann, calitate, eficenta termica

In timpul iernii cu totii avem nevoie de caldura si apa calda. Aceste resurse ar trebui sa functioneze in mod normal neintrerupt, deoarece fiecare dintre ele reprezinta exigente de confort pe care noi ca utilizatori le avem. De aceea, atunci cand cumperi o centrala termica, va trebui sa ai in vedere si aceste cerinte, pentru a fi sigur ca investitia facuta este cea corecta si sigura.

Daca esti in cautarea unei centrale termice de calitate, vei dori sa afli cat mai multe detalii despre centralele termice existente pe piata la acest moment. Asa cum bine stim, reglementarile europene din ultimii ani au impus scoaterea de pe piata a unor modele clasice de centrale termice pe gaz, sustinand in acelasi timp modelele de centrale termice in condensatie, despre care deja se stie ca par a fi cele mai fiabile.

Modelele de centrele termice in condensatie par a fi la acest moment un adevarat varf de gama in aceasta industrie, deoarece ele aduc o tehnologie noua de functionare, menita sa asigure atat eficienta produselor cat si siguranta utilizatorilor. Daca luam ca exemplu o centrala Viessmann de la RoInstalatii, vom vedea ca aceste modele de centrale utilizeaza pentru functionare principiul condensarii vaporilor, care dealtfel este un proces cat se poate de natural.

Practic putem vorbi despre un sistem de recirculare a apei, deoarece aceste centrale termice nu vor face altceva decat sa ajute la recircularea unei anumite cantitati de apa, in urma incalzirii acesteia. Apa isi va schimba starea si se va transforma in vapori, care vor condensa, dand astfel nastere posibilitatii de a prepara apa calda menajera atat de necesara proceselor zilnice, dar si posibilitatea prepararii agentului termic.

O centrala termica de calitate are menirea de a produce agentul termic necesar in timpul iernii, insa fara a consuma in acest sens cantitati mari de energie. Din acest punct de vedere, centralele termice in condensatie par a fi cu adevarat economice, deoarece nu necesita resurse foarte mari pentru functionare. Apa este practic reutilizata in urma procesului de modificare a starii de agregare, iar energia necesara incalzirii nu este foarte multa.

Putem vorbi asadar despre modele de centrale termice mai mult decat eficiente din punct de vedere termic si energetic, dar si despre produse sigure, menite sa reziste unor solicitari ample, unor presiuni mari de lucru si unor temperaturi ridicate. Siguranta este foarte importanta cand vine vorba despre aceste produse, mai ales daca avem in vedere faptul ca o astfel de centrala va trebui sa deserveasca o intreaga locuinta, in care numarul de utilizatori este variabil.

Centralele termice in condensatie sunt produse fiabile si eficiente, iar pretul lor nu este nicidecum atat de mare precum ne-am astepta. In plus, valoarea unei astfel de investitii va fi amortizata rapid in timp, avantajele acestia concurand catre a ne demostra ca alegerea facuta este una dintre cele mai bune.

Dincolo de a fi doar produse robuste, destinate unor lucrari ample de incalzire, aceste centrale termice in condensatie sunt si foarte estetice. Chiar daca acest aspect ar parea neimportant, in realitate o astfel de centrala se va potrivi cu usurinta oricarui tip de spatiu tehnologic si oricarei camere de amplasare. Montajul centralei se face cu rapiditate, insa va necesita personal specialuzat in acest sens, care sa se asigure de buna functionare a centralei, in momentul functionarii.

Daca iarna da tarcoale, iar sarbatorile stau sa vina, poate ca ar fi o idee nemaipomenita sa iti faci un cadou elegant, profitand de numeroasele promotii la centrale termice. O astfel de centrala termica este una dintre cele mai bune investitii pe care o poti face, deoarece in acest fel investesti in propria siguranta si in propriul confort.  


Scris de: Cristian Alexandru  |  office@roinstalatii.ro


Adauga comentariul tau