Intretinere boiler electric - RoInstalatii.Ro

RoInstalatii.Ro | Blog | Intretinere boiler electric

Sfaturi pentru intretinerea corecta a unui boiler electric

Boilere


Publicat la 28 Sep 2017 | 689 afisari


Boiler electric, intretinere, mentenanta, apa calda, confort termic

Boilerul electric reprezinta una dintre cele mai folosite solutii tehnologice de catre romani pentru obtinerea apei calde menajare. Durata medie de viata a unui boiler electric este de circa zece ani, mai mare decat in cazul altor echipamente de incalzire a apei similare. Un boiler electric rezista mai mult, deoarece foarte putine dintre componentele sale sunt expuse in mod direct la caldura. Daca va doriti sa aveti un boiler electric care sa reziste multi ani, ar fi indicat sa urmati cateva sfaturi simple.


Apelati la profesionisti
 
Boilerele electrice sunt foarte usor de intretinut, pentru ca nu folosesc gaze care ard si, astfel, nu se formeaza reziduuri. Totusi, va recomandam sa apelati periodic la  profesionisti autorizati, care sa evalueze starea boilerului electric si, eventual, sa schimbe anumite piese ori sa faca alte reparatii.
Curatati rezistenta electrica o data pe an
 
Calcarul care se regaseste in mod natural in apa din zona Romaniei se poate depune pe rezistenta electrica a boilerului. Prin urmare, este recomandat ca, o data pe an, sa o curatati foarte bine. Altfel, rezistenta electrica nu o sa mai aiba suficient de multa putere ca sa incalzeasca apa intr-un mod rapid si eficient.


Atentie la rugina si crapaturi
 
Analizati periodic boilerul electric, deoarece in timp este posibil sa apara rugina, crapaturi sau gauri pe anumite component, din cauza umiditatii aerului. Totodata, reactionati imediat cand constatati ca este ceva in neregula. De exemplu, daca temperatura apei nu mai este la fel de ridicata ca inainte sau daca apar scurgeri din boiler, ar fi bine sa verificati sursele de electricitate si de apa. Insa, indiferent de problema pe care o observati, nu incercati sa o reparati pe cont propriu, ci apelati la un serviciu specializat.


Inlocuiti anodul de magneziu
 

Anodul de magneziu, aflat langa rezistenta electrica, este o piesa care protejeaza boilerele impotriva calcarului din apa. Anodul de magneziu elibereaza ioni de magneziu care, in contact cu particulele din apa, impiedica aparitia depunerilor pe rezistenta. Inlocuirea anodului de magneziu este o operatiune foarte simpla si presupune desfiletarea si infiletarea in piesa.

 

Vizitati magazinul nostru online sau showroomul pentru achizitionarea boilerului electric potrivit! Pe Roinstalatii.ro gasiti peste 60 de tipuri de boilere electrice, de la producatori precum Ariston, Eldom, Tesy si Drazice, cu preturi intre 285 si peste 2.000 de lei.


Scris de: Cristian Alexandru  |  office@roinstalatii.ro


Adauga comentariul tau