Centrale termice - alege ce se potriveste pentru casa ta!
Centrale termice - 4 subcategorii
Centrale termice. Cum alegeti o centrala individuala?
Centralele termice asigura independenta termica si optimizarea costurilor aferente incalzirii spatiilor si pentru anumite modele a apei calde menajere. Acestea sunt optiunea ideala pentru maxim de confort termic si optimizarea consumului.
Cele mai populare modele de centrale termice sunt cele pe gaz, indeosebi centrale termice in condensensare, urmate de centrale pe lemne (combustibil solid) si centralele electrice. Accesoriile, cosurile de fum si termostatele de ambient sunt regasite in oferta roinstalatii.ro pentru a asigura clientilor toate componentele necesare unei instalatii complete de incalzire.
De ce sa alegi o centrala termica individuala?
- Ofera independenta termica fata de sistemul centralizat oferit de RADET in cazul apartamentelor.
- Control al temperaturii prin sisteme de reglare.
- Minimizarea pierderilor (de gaz, combustibil solid sau energie electrica) prin instalarea unor device-uri ambientale de reglare a temperaturii, precum termostate.
- Optimizarea costurilor necesare incalzirii locuintelor si a apei calde menajere, prin alegerea unei centrale in condensatie performante.
- Pretul gazului este mic, iar instalarea propriei centrale va permite monitorizarea cheltuielor la facturi.
- Amortizarea pretului de achizitie a unei centrale termice prin controlul si reducerea costurilor aferente incalzirii agentului termic.
Confortul ramane primul argument pentru a instala o centrala termica in orice locuinta, inclusiv in apartamentele care sunt racordate la reteaua centralizata locala, precum RADET.
Al doilea criteriu ca importanta pentru un utilizator casnic sa isi instaleze o centrala termica de apartamente este cel financiar. Pe de o parte, este argumentul calitate pret al produsului, pe de alta parte cumparatorul trebuie sa ia in calcul economiile cumulate la facturile lunare prin instalarea unei centrale termice.
Care sunt criteriile de alegere ale unei centrale termice?
● Tipul de combustibil, disponibilitatea acestuia si costurile
● Functii de incalzire: spatiu - apa calda menajera
● Puterea termica si randamentul
● Clasa de eficienta energetica a centralei termice
Alegerea unei centrale termice in functie de combustibil
Este un prim criteriu intrucat accesul la respectivul combustibil va asigura confortul termic constant, la costuri optime. Gazul este o optiune ieftina, dar limitarile sunt raportate la existenta retelei in zona. Combustibilul solid este o sursa ieftina, facila, mai ales pentru cei care nu au acces la retaua de gaze si a caror locuinta este in apropierea unei surse de lemn sau carbune. Este mai dificil de intretinut si presupune costuri initiale mai mari pentru o functionare eficienta. Energia electrica este cea mai accesibila sursa, reteaua avand o acoperire aproape integrala pe teritoriul Romaniei. Ofera o exploatare si montare simpla, in schimb costurile energiei electrice sunt mai mari decat cele ale gazului.
Alegerea puterii termice a centralelor termice
Centrala termica trebuie sa fie corect dimensionata pentru ca utilizatorul casnic sa se bucure de maxim confort termic. Indiferent de sursa de combustibil, pentru estimarea puterii termice utilizatorul trebuie sa ia in calcul suprafata interioarelor, scopul utilizarii (doar incalzire - incalzire si apa calda menajera), confortul termic dorit. Pentru centralele care au functia de pentru apa e necesar ca utilizatorul sa dimensioneze corect consumul pentru toate locurile in care se va folosi apa calda (bai si bucatarii) si numarul de utilizatori.
In functie de randamentul termic al centralei utilizatorul casnic isi poate amortiza mai rapid costurile investitei initiale, prin facturi reduse de combustibil. Modelele cele mai performante ating eficienta supraunitare, depasind 100%, scazand considerabil costurile recurente.
Asigurati independenta si confortul termic! Alegeti o centrala termica!
RON 0.20 - 173968.00