Termostate de ambient - produse incepand de la 78.00 lei

Termostate de ambient - 110 produse

Filtreaza
Transport gratuit
Livrare EasyBox
Livrare EasyBox
Livrare EasyBox
Livrare EasyBox
Livrare EasyBox
Livrare EasyBox
Livrare EasyBox
Livrare EasyBox
Livrare EasyBox
Livrare EasyBox
Livrare EasyBox
Livrare EasyBox
Livrare EasyBox
Livrare EasyBox
Livrare EasyBox
Livrare EasyBox
Livrare EasyBox
Livrare EasyBox
Livrare EasyBox
Livrare EasyBox
Livrare EasyBox
Livrare EasyBox
Livrare EasyBox
Livrare EasyBox
Livrare EasyBox
Livrare EasyBox
Livrare EasyBox
Livrare EasyBox
Livrare EasyBox
Pachete promo
Livrare EasyBox
Livrare EasyBox
Livrare EasyBox
 

Termostatul de ambient este un dispozitiv anexat unei centrale termice, extern, care are rolul de a sincroniza temperatura centralelor cu mediul ambiental, a camerei in care este instalat. Este o investitie care reduce costurile la factura de combustibil, gaz sau electricitate, intrucat centrala va avea parametrii externi de referinta si se va opri in momentul in care temperatura a atins nivelul dorit. Altfel spus, este un echipament de monitorizare si control al temperaturii camerei si care are rolul de a comanda centralei sa se opreasca sau sa porneasca.


Avantajele termostatelor ambientale pentru centrala sunt multiple: permit reglarea temperaturii ambientale la un nivel de confort convenabil, reduc costurile la facturile aferente utilitatilor, sunt suficient de ieftine pentru a se amortiza in intr-o perioada scurta de timp. Reprezinta un mod inteligent de a reduce costurile pentru centrale termice (cu sau fara boiler incorporat).

 

Modele ale termostatului de ambianta


In functie de modalitatea de conectivitate, exista doua tipuri de termostate centrala ambient: cu fir sau fara fir (wireless). Va invitam sa consultati oferta noastra pentru termostat centrala termica fara fir si termostat centrala cu fir. Asa cum veti observa, intre ele exista diferente semnificative de pret.


Al doilea mod de clasificare al termostatelor ambientale pentru centrale se refera la flexibiliatea utilizatorului si sunt: programabile sau neprogramabile. Dispozitivele programabile sunt cunoscute si drept cronotermostate, intrucat permit setarea timpului de functionare. Ambele sunt ideale, asigurand o reducere de consum chiar si in cazul in care detineti centrale pe gaz in condesare, centrale pe lemne sau centrale electrice.


Un alt mod de a clasifica termostatele de camera se refera la tehnologia folosita. Acestea sunt termostate mecanice sau electronice. Prima categorie include cele mai simple si ieftine modele de acest gen, dar in acelasi timp de o acuratete scazuta.


Termostatele de ambianta cu fir se pot folosi doar in situatia in care este posibil ca device-ul sa fie conectat, printr-un cablu de la centrala termica pana la camera de referinta a temperaturii. Acestea sunt limitative din punct de vedere al pozitionarii, conteaza daca pot fi instalate fire pe tot traseul la punctul de referinta pentru temperatura ambientala la centrala. Pe de alta parte, odata instalate aceste deviceuri sunt stabile din punct de vedere al conectivitatii.


Pe de alta parte, termostatele ambientale fara fir (wireless) sunt compuse din doua elemente: un emitator si un receptor. Pe de o parte, emitatorul este montat in apropierea centralei si este conectata la aceasta, printr-un cablu. Receptorul se instaleaza in locul de referinta al temperaturii. Pentru aceasta se va alege o camera departe de sursa de caldura (spre exemplu, nu in bucatarie sau langa un calorifer) sau frig (fereastra sau usa de intrare). Un alt aspect de luat in calcul la achizitionarea unui termostat de ambient este structura si pozitionarea peretilor care pot influenta receptia semnalului Wi Fi.


Cronotermostatele de ambient


Sunt cele mai inovative modele din gama termostatelor de ambient, intrucat acestea permit utilizatorului sa programeze nu numai temperatura, ci si intevalul de timp in care centrala sa functioneze.


In magazinul online Roinstalatii exista modele de cronotermostate cu telecomanda sau touchscreen. Cel mai evoluat produs din gama intra in categoria Internet of Things, utilizatorul avand posibilitatea sa controleze si seteze aparatul prin Internet (Salus IT500).


Perioada de garantie si pretul termostatelor ambientale


In magazinul online Roinstalatii exista o larga varietate de modele de termostate ambient, de la cele mai simple, la cele mai evoluate tehnologic, iar preturile sunt corespunzatoare inovatiei si calitatii.


Garantia produselor este de 2-5 ani, in functie de pret, produs si producator.

Achizitionati mai ieftin, cumparati online!

RoInstalatii.Ro Magazin de instalatii sanitare & termice ⭐ Descopera online gama variata de obiecte 👉 Preturi avantajoase 👉 Calitate garantata 0376.44.80.30 Email: comenzi@roinstalatii.ro

RON 0.20 - 173968.00
Strada Verdetei 12, Bucuresti,030886 Sector 3 RO