Panouri solare nepresurizate - produse incepand de la 1149.00 lei

Panouri solare nepresurizate - 19 produse

Filtreaza
Produs cadou
Produs cadou
Produs cadou
Produs cadou
Produs cadou
Produs cadou
Produs cadou
Produs cadou
 

Un sistem de panouri solare pentru apa caldă nepresurizat se bazează pe principiul termosifonării, care utilizează diferențele de densitate cauzate de temperatură pentru a permite circulația naturală a apei calde. Iată o explicație mai detaliată a acestui principiu:

    Colectoare solare: Colectoarele solare sunt amplasate în mod obișnuit pe acoperișul unei clădiri, unde sunt expuse la lumina solară. Acestea absorb energia solară și o transformă în căldură.

    Circuitul de transfer termic: În locul unui sistem presurizat, sistemul nepresurizat utilizează un circuit deschis de transfer termic. Apa circulă prin colectoare și preia căldura generată de radiația solară.

    Principiul termosifonării: După ce apa preia căldura din colectoare, ea urcă într-un rezervor de stocare situat mai sus, datorită diferențelor de temperatură. Acest proces se numește termosifonare și se bazează pe faptul că apa caldă are o densitate mai mică decât apa rece și, prin urmare, tinde să se ridice către partea superioară a sistemului.

    Rezervor de stocare: Rezervorul de stocare, situat în partea superioară a sistemului, păstrează apa încălzită de colectoare. Este important ca acest rezervor să fie poziționat corect pentru a permite termosifonarea fluidului către partea superioară a rezervorului.

    Utilizarea apei calde: Apa caldă stocată în rezervor poate fi apoi utilizată pentru diverse scopuri, cum ar fi dușuri, spălat vase etc.

Sistemul de panouri solare pentru apa caldă nepresurizat are avantajul că nu necesită o pompă pentru circulația fluidului, ceea ce reduce costurile de instalare și întreținere asociate. Este un sistem simplu, fiabil și eficient pentru încălzirea apei folosind energia solară. Cu toate acestea, este important să se țină cont de poziționarea corectă a sistemului pentru a asigura performanțe optime.

RoInstalatii.Ro Magazin de instalatii sanitare & termice ⭐ Descopera online gama variata de obiecte 👉 Preturi avantajoase 👉 Calitate garantata 0376.44.80.30 Email: comenzi@roinstalatii.ro

RON 0.20 - 173968.00
Strada Verdetei 12, Bucuresti,030886 Sector 3 RO