Boilerele instant sunt sunt solutia pentru cei care isi doresc apa calda instant, la un nivel de temperatura specific si intr-un volum flexibil si la “cerere”. E optim pentru cei care doresc sa asigure doar prepararea apei calde menajere (ACM), fara incalzirea spatiilor. La aceste cerinte raspund incalzitoarele instant pe gaz.

 

Generalitati despre instantul de apa calda pe gaz

 

Boilerele instant pe gaz, de altfel cunoscute drept "instant apa calda pe gaz", sunt sisteme de incalzire a apei calda instantaneu, dupa cum spune inclusiv denumirea, fara sa aiba un cazan sau recipient de depozitare a apei si care folosesc drept combustibil gazul. Este, altfel spus, un sistem de incalzire al apei la cerere. Acestea functioneaza prin ardere in tiraj natural (noxele sunt eliminate in mod natural, fara solicitarea unui ventilator). Sunt o alternativa pentru cei care nu pot folosi boilere electrice.

 

Prin montarea acestui tip de incalzitor instant pentru apa calda, se reduce timpul aferent prepararii apei calde menajere si se reduc pierderile de apa. Magazinul online Roinstalatii ofera boilere de cea mai inalta calitate ale producatorului ARISTON, intr-o varietate de preturi.

 

Ce trebuie sa stii despre incalzitorul instant apa calda pe gaz?

 

- Puterea nominala si puterea utila a boilerului instant, temperatura minima si maxima, precum si debitul specific de apa calda preparata

- Sisteme de siguranta sau senzori pentru supravegherea flacarii

- Ventilatia spatiului in care este instalat instantul de apa calda

- Pretul si garantia instantului pe gaz

 

 

Putere, temperatura si debit pentru boilerul instant

 

 

Puterea nominala a boilerelor instant pe gaz din magazinul online este intre 21.5 KW si 31 KW, cu o putere utila in termeni de minim de 8.2-9 KW si maxim intre 19-27.2 KW.


Temperatura in termeni de minim si maxim este intre 35 si 65 grade celsius si depinde atat de paramentrii instantului, dar si de temperatura apei intrata in circuit.


Din punct de vedere al combustibilului, echipamentele din oferta online functioneaza atat pe gaz natural cat si GPL.


Debitul (delta T) apei calde menajera produsa de instantul de apa calda se raporteaza la puterea produselor si este intre 11 l/ min si 18 l/ minut, fara a scadea sub un minim de 2l/ minut.


Pentru a oferi flexibiliatate de alimentare consumatorului, toate produsele din categoria incalzitoarelor instant sunt dotate cu vane termostatice pentru conectarea la sisteme solare de energie. Este o optiune utila ce permite reducerea costurilor la gaz pe durata verii.

 

 

Sisteme de siguranta pentru instantul de apa calda

 

 

Intrucat functioneaza pe ardere in tiraj natural, aceste optiuni de siguranta si supraveghere a flacarii sunt aspecte p de considerat la cumpararea unui boiler instant pe gaz.


Incalzitoarele instant pe gaz de la ARISTON sunt fabricate cu senzori de siguranta a flacarii si protectie de supra-incalzire.
Ventilatia spatiului la locul de montare a instantului pe gaz


Intrucat arderea este in regim natural, asadar noxele nu sunt gestionate cu un sistem inchis de ventilatoare, boilerele instant trebuie montate in spatii care permit aerisirea, recomandandu-se ca suprafata incaperii de instalare sa fie mai mare de 19mp.


De asemenea, acestea nu vor fi montate in spatiul de zi sau noapte (dormitoare sau sufragerii), ci comune, precum holuri, bai, pivnite.

 

 

Pretul si garantii ale instantului de apa calda pe gaz

 

 

In magazinul online Roinstalatii gasiti produse cu preturi cuprinse intre 690 si 1000 lei, pretul reflectand optiunile de extra calitate si siguranta ale aparatelor instant pe gaz.


La achizitionarea online luati in calcul termenii de transport si garantie, precum si politica de retur. In cazul boilerelor instant pe gaz de la Ariston, garantia este de 2 ani.


Vrei un instant pe gaz? Intreaba-ne!

RoInstalatii.Ro Magazin de instalatii sanitare & termice ⭐ Descopera online gama variata de obiecte 👉 Preturi avantajoase 👉 Calitate garantata 0376.44.80.30 Email: comenzi@roinstalatii.ro

RON 0.20 - 173968.00
Strada Verdetei 12, Bucuresti,030886 Sector 3 RO