Tevi PEXAl - RoInstalatii.Ro

RoInstalatii.Ro | Blog | Tevi PEXAl

Tevi PEXAl Tiemme pentru instalatii termico-sanitare ieftine

Va recomandam


Publicat la 03 Dec 2014 | 80 afisari


Teava PEXAl, cost scazut, sisteme de instalatii

In unul dintre articolele precedente va explicam avantajele aduse de tehnologia PEX in instalatii. Desi sunt o tehnologie mai veche, tevile PEXAL , aduc avantajele polietilenei reticulate (PE-X), dublate de calitatile aluminiului (Al). Tehnologia evolueaza,dar in ciuda folosirii unor noi materiale pentru conducte, PEXAL-ul este intens folosit in sisteme de instalatii.

Ce este PEXAL si care sunt avantajele folosirii acestui tip de tevi?

Tevile PEXAl sunt conducte fabricate multistrat si aduc avantajele combinarii a doua materiale complementare: plastic si metal. Pe de o parte, in procesul de productie se foloseste polietilena reticulata care reprezinta stratul interior si exterior al tevii, in timp ce in centru, conducta are un stat din aluminiu.


Plasticul (Polietilina reticulata- PE-X) pozitionat la exteriorul si in interiorul tevii, aduce avantajele de a rezista la coroziune, expunere chimica, depuneri si toxicitate. Aluminiul, ca metal, dubleaza calitatea tevii prin maleabilitate, durabilitate si greutatea sa usoara.


Gratie acestei imbinari tehnologice de materiale, tevile PEXAl sunt usoare, simplu de instalat si reprezinta o varianta estetica a conductelor in instalatiile termico- sanitare.


Un alt avantaj al tevilor PEXAl este pretul scazut al acestora, dovedindu-se a fi cu 10-20% decat alte conducte din alte tipuri de materiale (PPR, Cu, PEX), folosite instalatii.


Deoarece aluminiul este un bun conductor, un dezavantaj al PEXAl-ului este pierderea de caldura pe traseul circuitului.
In oferta roinstalatii.ro puteti alege tevi PEXAl care stau sub reputatia marcii Tiemme( Italia), in varianta simpla sau izolata.


Scris de: Cristian Alexandru  |  office@roinstalatii.ro


Adauga comentariul tau