Centrale termice pe gaz vs centrale electrice - RoInstalatii.Ro

RoInstalatii.Ro | Blog | Centrale termice pe gaz vs centrale electrice

Centrale termice pe gaz vs centrale electrice - beneficii, bile negre, concluzii

Va recomandam

Publicat la 23 Oct 2018 | 344 afisari


Centrale termice, radiatoare,caldura, incalzire

Chiar daca la prima vedere, centralele termice pot trece drept instalatii de incalzire ce au la baza acelasi sistem, ei bine, acestea difera de la categorie la categorie. Cel mai important criteriu de diferentiere a centralelor termice este dat de carburantul utilizat.

Iata asadar ca putem discuta deja de o lista cu produse diferite, pornind de la aspetul amintit putin mai sus: centrale termice pe baza de carburant lemnos, centrale termice pe gaz, centrale termice electrice. Ne concentram astazi pe ultimele doua - centrale termice pe gaz vs centrale electrice - fiind cele mai des utilizate produse pentru apartament si casa, datorita usurintei cu care se instaleaza si se racordeaza la reteaua publica de servicii. Sa incepem:

 

Centralele termice pe gaz - beneficii si bile negre
Centralele termice electrice - beneficii si bile negre
Centrale termice pe gaz sau centrale electrice?

 

Centralele termice pe gaz - beneficii si bile negre

Daca dispui de o locuinta cu o suprafata mare, centrala termica pe gaz poate fi raspunsul perfect pentru nevoia ta. Acest tip de sistem poate oferi un randament asemanator celui pe care centrala electrica de apartament il ofera, mai ales daca se opteaza pentru o automatizare, in cazul consumului de combustibil.

Ai nevoie insa de imediata apropiere a unei conducte de gaz, la care sa te racordezi, lucru de altfel intalnit mai rar in mediul rural. Insa un beneficiu real al centralei termice pe gaz este ca se poate instala in absolut orice sistem de incalzire al locuintei, chiar si in cazul incalzirii prin podea.

In schimb, instalarea unui astfel de produs presupune un proces mai anevoios, deoarece implica asistenta acreditata si montarea unui cos pentru eliminarea gazelor produse (totusi, masurile de siguranta sunt sporite). Asadar, instalarea unei centrale termice pe gaz este mai costisitoare decat in cazul unei centrale electrice.

 

Centralele termice electrice - beneficii si bile negre

Centralele termice pe baza de energie electrica sunt extrem de eficiente in spatii mici, precum garsonierele sau apartamentele. De altfel, randamentul pe care il ofera este de aproape 100%, fiecare kilowatt utilizat fiind practic transformat in caldura.

Mare grija insa la puterea centralei electrice pe care o achizitionezi, pentru ca un sistem de incalzire puternic poate veni la pachet (inca din prima luna) cu un cost ridicat al facturii la energia electrica. Pot fi instalate fara probleme chiar si la tara, fiind nevoie doar de o retea electrica activa (mult mai accesibila decat una de gaze), pentru racordare.

La capitolul “MONTARE SI REVIZII”, centrala electrica este net superioara celei pe gaz. Nu necesita montarea unui cos special pentru eliminarea emisiilor, este eliminat riscul unei eventuale explozii, iar reviziile se fac mult mai rar.  

 

Centrale termice pe gaz sau centrale electrice?

Ei bine, la aceasta intrebare va trebui sa raspunzi chiar tu, in functie de locuinta pe care o ai, usurinta cu care te poti racorda la o retea electrica sau una de gaze, costurile pe care esti dispus sa le achiti. Insa asa cum ai vazut si tu din randurile de mai sus, fiecare produs vine cu o serie de avantaje clare, oferind astfel utilizatorilor confortul termic pe care si-l doresc de la un astfel de produs.


Scris de: Cristian Alexandru  |  office@roinstalatii.ro


Adauga comentariul tau