Defectiuni aparate aer conditionat - RoInstalatii.Ro

RoInstalatii.Ro | Blog | Defectiuni aparate aer conditionat

Cele mai frecvente 5 defectiuni ale aparatelor de aer conditionat

Aer conditionat

Publicat la 11 Apr 2017 | 417 afisari


Aer conditionat, defectiune, reparatie, instalare

Aparatele de aer conditionat sunt inventii moderne menite sa asigure confortul termic in diverse spatii. Insa, pe langa numeroasele beneficii pe care le aduce montarea unor astfel de sisteme de optimizare a temperaturii, ca orice gadget si aparatele AC sunt predispuse uzurii si defectiunilor tehnice. Daca locuinta sau biroul tau sunt dotate cu sisteme de climatizare de tip AC, este bine sa stii care sunt cele mai frecvente 5 defectiuni ce pot sa apara, pentru a-ti fi mai usor sa le identifici si sa le solutionezi.

Sunete nefiresti

 

Printre primele semne ca aerul conditionat nu functioneaza corespunzator sunt si sunetele nefiresti ale unitatilor. De regula, modelele noi de aparate de aer conditionat sunt destul de silentioase, ceea ce inseamna ca atunci cand zgomotul emis de sistem devine deranjant este foarte posibil ca problema sa fie cureaua ventilatorului de la unitatea externa. De asemenea, rulmentii motorului, care necesita lubrifiere sau chiar inlocuire, ar putea reprezenta o alta cauza a acestor sunente.

 

Mirosuri neplacute

 

Un alt semn usor sesizabil care indica faptul ca exista o defectiune la aparatul conditionat este mirosul neplacut care se resimte atunci cand aparatul este in functiune. Acest lucru inseamna ca este nevoie ca unitatea interna sa fie curatata si igienizata. Din cauza condensului, in tavita de colectare a sistemului se dezvolta bacterii ce emana un miros urat. Totodata, probabil ca este necesar ca filtrele lavabile sa fie curatate cu detergent, sub jet de apa.

 

Bobine inghetate

 

O alta problema frecvent intalnita la aparatele de aer conditionat o reprezinta inghetarea bobinelor, semnala foarte simplu de formarea unor blocuri de gheata care impiedica aerul sa circule. Cand acest lucru se intampla frecvent, se impune o evaluare completa a unitatii AC, de catre un frigotehnist.

 

Pierderi de apa

 

Atunci cand observi ca din unitatea interioara a sistemului de aer conditionat se scurg picaturi de apa este clar ca exista o problema la nivelul liniei de condensare. Cel mai probabil, furtunul prin care se elimina condensul este infundat, insa exista si alte cauze care determina producerea acestor pierderi de apa. Si in acest caz, se recomanda o verificare generala a sistemului, de catre o persoana avizata.

 

Racire insuficienta

 

Este posibil ca, la un moment dat, aparatul de aer conditionat sa nu mai functioneze la performanta maxima, iar asta inseamna ca temperatura aerului din incapere nu va fi destul de rece. Acesta este un semnal ca sistemul a pierdut agent refrigerant, iar in aceasta situatie este indicat sa se realizeze reumplerea cu freon.

 

Alege dintre diverse modele de aparate de aer conditionat multisplit sau monosplit de pe Roinstalatii.ro!


Scris de: Cristian Alexandru  |  office@roinstalatii.ro


Adauga comentariul tau