Cand schimbi centrala termica - RoInstalatii.Ro

RoInstalatii.Ro | Blog | Cand schimbi centrala termica

Sapte semne ca trebuie sa iti schimbi centrala termica

Centrale termice


Publicat la 19 Iul 2013 | 150 afisari


Centrala termica, echipamente noi, randament, eficienta

Aveti acceasi centrala de nici nu va aduceti aminte cand, cu siguranta a depasit cu multi ani termenul de garantie! Curand va dati seama ca vechimea centralei nu lucreaza in favoarea confortului familiei dvs. Fiindca totusi continua sa functioneze, mergeti pe principiul ca o veti schimba cand se va strica definitiv sau costurile de reparatie le surclaseaza pe cele ale achizitiei unei noi centrale. Lucrurile ar trebui sa stea oarecum diferit. Pe de o parte, o centrala termica cu probleme de functionare poate fi considerata o bomba cu ceas, pe de alta parte, consuma mai mult si va afecteaza bugetul lunar. Va indicam 7 semne ca trebuie sa schimbati centrala si va readucem in atentie cateva sfaturi pentru alegerea uneia noui.

Semne care arata ca centrala trebuie schimbata

 

  • Costurile de energie cresc
  • Reparatii repetate la intervale scurte pentru centrale termice;
  • Echipamentul devine foarte zgomotos;
  • Aerul din casa dumneavoastra este doar “dezmortit”;
  • Caldura e repartizata diferit, existand zone in casa unde va este frig sau dimpotriva, prea cald;
  • Din cauza diferentelor de temperatura, peretele este umed sau chiar incepe sa prinda igrasie;
  • Confortul termic al caminului dvs. are de suferit, temperatura camerei la nivel maxim de functionare al centralei nu corespunde cerintelor familiei dvs.

Dupa cum aratam intr-un articol anterior, foarte multe persoane aleg centrala pornind de la pret. Recomandarea roinstalatii.ro este ca primul criteriu de la care porniti in alegerea centralei este dimensionarea corespunzatoare a acesteia potrivit suprafatei imobilului si a locurilor de consum al apei calde, in cazul in care optati pentru o centrala care incalzeste apa. Absenta unei dimensionari corespunzatoare a unei centrale pe gaz in condensatie (de exemplu) va afecteaza confortul caminului dvs. Un alt aspect, demn de luat in seama este eficienta centralei. Echipamentele noi, bazate pe principii inovative precum centralele in condensatie (pe care le regasiti si in oferta noastra), va ofera un randament sporit. Apoi, nu uitati de perioada de garantie: cu cat mai lunga, iar reparatiile de garantie se efectueaza la o firma reputabila, cu atat mai bine!


Acum, fiindca este iarna si frigul este in toi, e bine sa acordati atentie tuturor aspectelor care va indica o functionare ineficienta a centralei dvs., iar daca centrala termica da semne de uzura, recomandarea noastra este sa o schimbati in timp util, deoarece nu este placut sa se defecteze ireparabil in mijlocul iernii. Ar fi potrivit sa va documentati din timp pentru a alege in cunostinta de cauza, motiv pentru care va invitam sa vedeti centralele termice din oferta roinstalatii.


Scris de: Cristian Alexandru  |  office@roinstalatii.ro


Adauga comentariul tau