Tipuri de boilere - RoInstalatii.Ro

RoInstalatii.Ro | Blog | Tipuri de boilere

Boilerele electrice si criterii de alegere

Boilere

Publicat la 18 Apr 2015 | 137 afisari


Boiler electric, apa calda instant, confort, durabilitate

Incalzirea apei calde este cu siguranta un proces care, atat pe timpul iernii dar si in restul anotimpurilor, un proces rapid si fara consum mare de energie. Daca nu ai montat o centrala care sa-ti furnizeze apa calda, opteaza pentru instalarea unui boiler. In acest articol, iti prezentam caracteristicile diferentiale ale diverselor tipuri de boilere, dar si cateva sfaturi pe baza carora sa faci alegerea potrivita nevoii si bugetului tau.

Orice tip de boiler are un rezervor in care este retinuta apa incalzita continuu pentru a putea fi utilizata imediat pentru anumite nevoie. Ceea ce le diferentiaza este timpul de incalzire a apei dar si modul de functionare, in functie de combustibilul folosit. Astfel, exista patru tipuri de boilere, dupa cum urmeaza:


1.    Boilere cu ardere a lemnului - se folosesc, de obicei, in scop industrial, asta si pentru ca au o capacitate ridicata si pot incalzi cantatitati mari de apa.


2.    Boilere pe ulei - se utilizeaza din ce in ce mai putin deoarece procedura de alimentare cu ulei prezinta un grad sporit de dificultate. Un alt aspect care conduce catre folosirea atat de scazuta a boilerelor pe ulei este pretul ridicat al acestui tip de combustibil.


3.    Boilere pe gaz - se alimenteaza, bineinteles cu gaz metan, dar se folosesc atat pentru locuinte cat si pentru uzine si fabrici, deoarece au dovedit o eficienta crescuta de-a lungul timpului.


4.    Boilere electrice - sunt cele mai eficiente dintre toate tipurile de boilere, datorita duratei foarte scurte necesare pentru incalzirea apei.

 

 

Cum aleg un boilerul electric potrivit?

 

In principiu, atunci cand cauti un boiler pentru casa ta, gandeste-te la cateva aspecte esentiale: volumul de apa calda de care preconizezi ca ai avea nevoie, numar de locuri in care este folosita apa menajera, dar nu ignora nici puterea rezistentei sistemului, care are rol important in cresterea sau micsorarea timpului de incalzire a apei. Astfel,un boiler a carei capacitate ajunge pana la 30 de l este o solutie buna in cazul in care exista un singur punct de consum si un singur utilizator. Pe masura ce numarul de utilizatori si cel de consum cresc, este nevoie de un boiler cu o capacitate care sa poata face fata. De exemplu, pentru doi utilizatori si doua puncte de consum, este suficient un boiler cu capacitate de 50 l, iar unul care poate incalzi intre 80 si 100 l de apa este ceea ce trebuie pentru trei utilizatori, respectiv trei puncte de consum.


Roinstalatii.ro este site-ul de pe care poti cumpara boilere electrice la preturi convenabile. Functiile incorporate precum programatoarele zilnice sau saptamanale, afisaje LED sau chiar touch, dar si module de economise a energiei electrice iti pun la dispozitie multiple posibilitati de alegere, pliate pe necesitatile tale.


Scris de: Cristian Alexandru  |  office@roinstalatii.ro


Adauga comentariul tau