Tipuri de aparate aer conditionat - RoInstalatii.Ro

RoInstalatii.Ro | Blog | Tipuri de aparate aer conditionat

Care sunt principalele tipuri de aparate de aer conditionat

Aer conditionat


Publicat la 02 Oct 2016 | 318 afisari


Aparat aer conditionat model split multisplit racoare

Evolutia tehnologica nu a omis nici piata sistemelor de climatizare. Multitudinea de optiuni disponibile in magazine ofera posibilitatea de a alege, insa totodata poate face mai dificil procesul de selectie al celui mai potrivit aparat de aer conditionat. Deci, care este cea mai potrivita solutie de climatizare pentru confortul tau? Afla care sunt principalele tipuri de aparate de aer conditionat!

1. Aparate de aer conditionat de tip split

 

Dupa cum sugereaza si denumirea (split-eng. impartit), aparatele de aer conditionat de tip split sunt compuse din doua parti distincte, respectiv unitatea interioara si cea exterioara. In functie de model, aceste sisteme permit conectarea la o singura unitate exterioara a unei unitati interioare(in cazul celor monosplit), ori a 2 sau mai multe unitati interioare (dualsplit, respectiv multisplit). Componentele unui sistem de climatizare de tip split sunt interconectate prin intermediul cablurilor si a unei conducte, fapt care le confera un grad de instalare facila. De asemenea, aceste tipuri de aparate AC sunt cel mai des utilizate deoarece au multiple avantaje, printre care gradul ridicat de silentiozitate si intretinerea facila.

 

2. Aparate de aer conditionat de tip duct

 

Cu o denumire la fel de sugestiva ca si a celor de mai sus, aparatele de tip duct(eng.conducta) necesita montarea unor conducte in interiorul peretilor. Sistemele de aer conditionat de tip duct sunt folosite in special de constructorii de case sau de complexe comerciale, deoarece sunt foarte eficiente din punct de vedere energetic si permit un nivel ridicat de control al umiditatii. Costurile de montare sunt, insa, destul de ridicate, reprezentand una dintre cele mai scumpe solutii de climatizare.

 

3. Aparate de aer conditionat de tip caseta

 

Aparatele de aer conditionat de tip caseta se monteaza pe tavan si sunt destinate cladirilor de birouri, sau in alte spatii in care exista tavan fals din rigips. In plus, modele de sisteme AC de tavan care au incorporata functia Inverter pot fi utilizate si ca surse de incalzire pe timpul iernii.

 

4. Aparatele de aer conditionat mobile

 

Unitatile AC portabile sunt compuse dintr-o singura unitate mobila. Debitul de aer este emis printr-un tub de evacuare. Mai putin eficiente, acestea par sa prezinte o serie de dezavantaje, fapt ce le face sa fie ocolite de cele mai multe dintre persoanele care doresc sa isi monteze un sistem de climatizare. Acestea au insa si avantaje, cum ar fi, evident, faptul ca pot fi mutate rapide si, mai mult decat atat, nu necesita instalare profesionala.

 

Roinstalatii pune la dispozitia clientilor o varietate de modele de aparate cu aer conditionat cu inverter, mono sau multisplit. Alege-ne pentru a-ti oferi cele mai eficiente solutii de climatizare!


Scris de: Cristian Alexandru  |  office@roinstalatii.ro


Adauga comentariul tau