Cea mai buna alegere a centralelor termice - RoInstalatii.Ro

RoInstalatii.Ro | Blog | Cea mai buna alegere a centralelor termice

Cum iti alegi centrala termica?

Centrale termice

Publicat la 18 Mai 2013 | 192 afisari


Informare, alegere, centrala, randament, eficienta

Un studiu intocmit de un mare producator de centrale termice,  de asemenea prezent in oferta roinstalatii.ro,  arata ca romanii nu stiu cum sa isi aleaga centrala. In primul rand,  cea mai mare parte dintre romani iau drept prim criteriu pretul, iar 10% din conationalii nostri iau decizia la raft, fara o documentare prealabila. 

Potrivit expertilor, urmatoarele aspecte trebuie sa le luati in considerare in alegerea unei centrale termice:

- volumul spatiului, altfel spus suprafata locuintei si inaltimea acesteia
-numarul de locatari, utilizatori de apa calda si numarul locurilor de consum al ACM
- un criteriu pe termen lung: randamentul centralei termice
- cat de elaborate este sistemul de informare al centralei termice
- garantia si perioada de garantie a centralei termice

Le vom explica pe fiecare in parte, pe intelesul tuturor. Suprafata si inaltimea locuintei dvs., volumul incaperilor, va ajuta sa calculati necesarul termic al incaperilor si, implicit, puterea centralei dvs. In principiu, formulele pentru, putere precum si pentru pierderile calorice, sunt larg elaborate in STAS 1907-2-1997, pentru cei care doresc sa aleaga centrala termica 100% stiintific. Altfel, ca un reper in alegerea centralei se ia in considerare un indice de 50W/ m3 pentru o suprafata bine izolata. Pentru a calcula necesarul minim de putere, inmultiti volumul incaperilor (suprafataXinaltime) si multiplicati cu acest indice (50W). Pentru locuintele slab izolate termic, va trebui sa calculati necesarul dvs. de kW, folosind un indice mai mare.


Pentru incalzirea apei calde menajere trebuie sa luati in considerare numarul de consumatori si locuri de consum, dar si tipul de centrala. Cele mai populare sunt centralele instant, aceasta si pentru ca ele se preteaza consumatorilor mici si mijlocii de apa calda menajera (ACM). Inconvenientul acestui tip de centrala este ca temperatura apei scade in momentul in care centrala a ajuns la maximul de volum solicitat, ceea ce nu permite ca mai multe persoane sa foloseasca apa calda simultan, fie la chiuveta, fie la baie, fara sa simta racirea acesteia. In calculul dvs. trebuie sa luati aminte ca dusul si chiuveta au un debit concomitent de 11l/minut. Acest debit de apa calda menajera poate fi preparat de o centrala termica instant cu o putere de 24 kW. Spre deosebire de acest tip de centrale, cele care au boiler incorporat ofera un debit mai mare de apa calda simultan, ferindu-va de stresul de a nu folosi chiuveta, dusul si baia in acelasi timp. In oferta roinstalatii.ro veti gasi o gama variata de centrale termice potrivite apartamentului dvs., astfel incat sa puteti acoperi un numar variat de utilizatori.


Randamentul si eficienta centralei termice indica modul in care calitatile centralei incalzesc termic apa sau spatiul, la un minim sau maxim de consum energetic. In timp ce centralele termice traditionale au un randament de aproximativ 90%, centralele termice in condensare, prin principiile moderne de recuperare a caldurii dau un randament ce depaseste 100%. Pe roinstalatii.ro producatori de marca ofera centrale termice in condensare ce ajung pana la 107%.


Sistemul de informare si diagnoza al centralei termice va permite o urmarire facila a bunei functionari a centralei , astfel incat dumneavoastra personal sau tehnicianul care se ocupa de mententanta sa poata urmari daca echipamentul termic functioneaza in parametri. Aceasta va fereste de incindente cauzate de eventuale disfunctionalitati.


Perioada de garantie este un criteriu care scapa multor romani, desi este un aspect important. In clipa in care alegeti o centrala trebuie sa urmariti garantia generala si garantia pentru componenetele electrice, in acelasi timp sa verificati prin ce companie se ofera reparatiile. La roinstalatii.ro produsele sunt intotdeauna insotite de certificate de garantie, iar perioada acoperita ajunge pana la 5 ani. In plus, pentru anumite marci, reparatiile se efectueaza direct la service-ul producatorului, fapt ce confera un plus siguranta.

Inca nu sunteti siguri ce fel de centrala sa alegeti? Urmariti oferta noastra si veti gasi optiuni potrivite pentru incalzirea case si a apei calde menajere din locuinta dvs.!

 

 


Scris de: Cristian Alexandru  |  office@roinstalatii.ro


Adauga comentariul tau