Instalarea centralei termice de apartament

RoInstalatii.Ro | Blog | Instalarea centralei termice de apartament
Instalarea unei centrale termice de apartament in blocurile racordate la RADET - optiune pentru economisire si independenta
Centrale termice

Publicat la 25 Iun 2013 | 98 afisari


Bloc, apartament, centrala termica, instalare

Pe durata iernii locatarii blocurilor racordate la RADET se confrunta cu tarife mari, dar si cu lipsa de flexibilitate in a-si regla temperatura in functie de propriile necesitati inca de la inceputul sezonului rece. Amenintarea cu scumpirea giga- caloriei este déjà un leit motiv al furnizorului de termoficare in sistem centralizat, la fel si intreruperile de la furnizarea de caldura in plin frig, pe motivul pierderilor. Instalarea unei centrale termice de apartament este optiunea care va aduce atat temperatura pe care o doriti in caminul dumneavoastra, atunci cand doriti si la costuri reduse fata de sistemul centralizat al RADET. Aceste motive, provoaca an de an mii de locuitori ai Romaniei sa se debranseze si sa isi instaleze propria centrala.

Avantajele instalarii unei centrale termice de apartament in blocurile racordate la RADET


Dupa cum am mentionat mai sus, economisirea pe termen lung este un motiv. Instalandu-va o centrala termica de apartament cu boiler incorporat veti plati doar energia termica si apa calda pe care o consumati, fara a plati pierderile din sistemul de termoficare, ramificat si invechit. Astfel, aveti control asupra costurilor platind doar sursa de energie folosita de centrala dvs. (gaz sau electricitate), in masura in care dvs. aveti nevoie. Aici intervine beneficiul independentei de sistemul centralizat. In blocurile racordate RADET fie este foarte frig la inceputul sezonului rece intrucat trebuie respectate anumite criterii pentru punerea in functiune a punctelor termice centralizate; fie este foarte cald peste zi, cand dvs. nu va aflati in locuinta si platiti pentru aceasta caldura in exces. Printr-o centrala termica proprie, prin functiile de reglaj, aveti control total asupra caldurii si costurile pentru producerea acesteia in apartamentul dvs. La final veti plati factura de gaz sau electricitate, avand posibilitatea sa cuantificati corect costurile pe lunile urmatoare.

 

Eventuale dezavantaje ale instalarii unei centrale termice de apartament


Costul initial de instalare poate fi privit ca un potential dezavantaj in instalarea unei centrale termice de apartament. Preturile unei centrale incep de la aproximativ 2000 lei, la care se adauga costuri de montaj si de debransare de la sistemul RADET. Optim si realist ar fi sa priviti aceste costuri ca pe o investitie care se amortizeaza in cativa ani, dar care va aduce plus confort si monitorizare efectiva a costurilor pentru incalzirea casei dvs.

 

Procedura debransarii la RADET


Pentru debransarea de la agentul centralizat de termoficare trebuie sa treceti printr-un proces birocratic de aprobare a cererii de debransare. Dosarul depus trebuie sa contina cererea standard, un proiect tehnic pentru debransare, cartea de identitate a proprietarului, planul apartamentului, acordul asociatiei de proprietari, acordul vecinilor de apartament ( pe verticata si pe orizontala) si notificarea dvs. catre operatorul- furnizor ( de tipul RADET) cu 30 de zile inainte. Costurile aferente taxei de debransare sunt intocmite de catre punctul de termoficare de care apartineti (RADET sau similar) numai dupa ce v-a fost aprobata cererea de debransare, iar suma specificata trebuie achitata la caseria RADET. Dupa achitarea taxelor, este necesar sa va reintoarceti la punctul de termoficare ca angajatii acestia sa va comunice data debransarii, nu mai tarziu de 45 zile de la data depunerii cererii.

 

 


Scris de: Cristian Alexandru  |  office@roinstalatii.ro


Adauga comentariul tau