Tipuri de boilere

RoInstalatii.Ro | Blog | Tipuri de boilere
Care sunt principalele tipuri de boilere
Boilere

Publicat la 17 Ian 2018 | 282 afisari


Boiler electric, termoelectric, apa calda, instant, confort

Printre cele mai eficiente metode de a beneficia de apa calda in propria locuinta se afla boilerele si centralele termice. Desi cele din urma se bucura de ceva mai multa popularitate, montarea unui boiler ramane totusi o solutie alternativa foarte buna in situatia in care iti doresti sa beneficiezi de apa calda, fara a face investitii mari in acest sens. Daca vei lua in calcul aceasta solutie, este important sa stii care sunt principalele tipuri de boilere.

Boilere electrice

 

Boilerele electrice au avantajul ca pot fi instalate in orice tip de spatiu care este conectat la reteaua electrica. Astfel, ele devin o solutie in cazul locuintelor care nu sunt racordate la reteaua de gaze naturale. In comparatie cu boilerele pe gaz, acestea sunt mai ecologice, mai usor de instalat pentru ca nu necesita conditii speciale si, de multe ori, chiar si mai eficiente din punct de vedere al consumului. Asadar, desi pretul de achizitie al unui boiler electric poate fi ceva mai mare, investitia va fi amortizata in timp, deoarece este mai economic in ceea ce priveste consumul.

 

Boilere termoelectrice

 

Modelele de boilere termoelectrice se disting prin faptul ca pot utiliza drept combustibil atat agentul termic, cat si energia electrica. Acesta este un mare avantaj, deoarece poti incalzi apa atat prin conectarea boilerului la centrala termica, dar totodata acesta poate functiona si de sine statator, folosind energia electrica. Un astfel de echipament este util pentru incalzirea unei cantitati de apa de pana la 100-150 litri.

 

Boilere indirecte

 

Boilerele indirecte nu necesita o sursa individuala de caldura. In plus, pentru ca aceste tipuri de boilere folosesc schimbatoarele de caldura, procesul de incalzire a apei este mult mai rapid si mai eficient, chiar daca este vorba despre o cantitate mai mare. Un alt avantaj important este ca un astfel de echipament poate furniza apa calda catre mai multe puncte, fara ca presiunea sa scada.

 

Boilere pe lemn

 

Instalarea unui boiler pe lemne este o solutie avantajoasa in cazul in care fie nu ai locuinta racordata la reteaua de gaze naturale, fie nu iti permiti sa investesti intr-un boiler electric performant. Daca te hotarasti sa optezi pentru un boiler pe lemne trebuie sa stii insa ca va fi nevoie sa creezi conditii speciale, cum ar fi un cos de evacuare, dar si sa asiguri racordarea la reteaua de apa. De asemenea, trebuie sa iei in calcul faptul ca, cel mai probabil, va trebui sa fie montat in baie.


Scris de: Cristian Alexandru  |  office@roinstalatii.ro


Adauga comentariul tau