Publicat la 17 Ian 2018 | 674 afisari
Printre cele mai eficiente metode de a beneficia de apa calda in propria locuinta se afla boilerele si centralele termice. Desi cele din urma se bucura de ceva mai multa popularitate, montarea unui boiler ramane totusi o solutie alternativa foarte buna in situatia in care iti doresti sa beneficiezi de apa calda, fara a face investitii mari in acest sens. Daca vei lua in calcul aceasta solutie, este important sa stii care sunt principalele tipuri de boilere.
Boilere electrice
Boilerele electrice au avantajul ca pot fi instalate in orice tip de spatiu care este conectat la reteaua electrica. Astfel, ele devin o solutie in cazul locuintelor care nu sunt racordate la reteaua de gaze naturale. In comparatie cu boilerele pe gaz, acestea sunt mai ecologice, mai usor de instalat pentru ca nu necesita conditii speciale si, de multe ori, chiar si mai eficiente din punct de vedere al consumului. Asadar, desi pretul de achizitie al unui boiler electric poate fi ceva mai mare, investitia va fi amortizata in timp, deoarece este mai economic in ceea ce priveste consumul.
Boilere termoelectrice
Modelele de boilere termoelectrice se disting prin faptul ca pot utiliza drept combustibil atat agentul termic, cat si energia electrica. Acesta este un mare avantaj, deoarece poti incalzi apa atat prin conectarea boilerului la centrala termica, dar totodata acesta poate functiona si de sine statator, folosind energia electrica. Un astfel de echipament este util pentru incalzirea unei cantitati de apa de pana la 100-150 litri.
Boilere indirecte
Boilerele indirecte nu necesita o sursa individuala de caldura. In plus, pentru ca aceste tipuri de boilere folosesc schimbatoarele de caldura, procesul de incalzire a apei este mult mai rapid si mai eficient, chiar daca este vorba despre o cantitate mai mare. Un alt avantaj important este ca un astfel de echipament poate furniza apa calda catre mai multe puncte, fara ca presiunea sa scada.
Boilere pe lemn
Instalarea unui boiler pe lemne este o solutie avantajoasa in cazul in care fie nu ai locuinta racordata la reteaua de gaze naturale, fie nu iti permiti sa investesti intr-un boiler electric performant. Daca te hotarasti sa optezi pentru un boiler pe lemne trebuie sa stii insa ca va fi nevoie sa creezi conditii speciale, cum ar fi un cos de evacuare, dar si sa asiguri racordarea la reteaua de apa. De asemenea, trebuie sa iei in calcul faptul ca, cel mai probabil, va trebui sa fie montat in baie.
Scris de: Cristian Alexandru | office@roinstalatii.ro
Centrale termice pe combustibil solid
Accesorii pentru centrale termice
UPS si stabilizatoare de tensiune
Filtre anticalcar si armaturi montaj
Pompe, butelii de egalizare, kituri ACM
Calorifere panou din otel cu ventil
Calorifere panou din otel verticale
Robineti si accesorii calorifere
Incalzire in pardoseala clasica cu agent termic
Grupuri de amestec si distributie
Incalzire in pardoseala electrica
Automatizari incalzire in pardoseala
Automatizari wireless / Smart Home
Puffere pentru pompe de caldura
Incalzitoare instant apa calda electrice
Boilere pentru pompe de caldura
Vase de expansiune pentru incalzire
Vase de expansiune pentru hidrofor
Vase de expansiune pentru A.C.M.
Vase de expansiune multifunctionale
Racorduri de presare pentru PEX
Supape de sens filtre si sorburi
Reductoare de presiune / Manometre
Aparate de tratare si filtrare aer
Accesorii pentru aer conditionat
Masini de taiat gresie si faianta
Pompe de caldura hibrid monobloc
Accesorii pentru pompe de caldura
Sisteme fotovoltaice si accesorii