Centrale termice pe combustibil solid: confort termic, independenta si ecologie

Articol din: Centrale termice

Centralele termice pe combustibil solid sunt o solutie de a casei pe timp de iarna oriunde in tara, chiar si in cele mai indepartate sate si catune, unde furnizorul de gaze naturale nu are infrastructura. In acelasi timp, prin montare unei centrale pe combustibil solid putem privi aspectul ecologic, folosind lemnul sau peletii drept combustibil. In acelasi timp, este o metoda ieftina de incalzire prin exploatarea necostisitoare si usoara, dar si prin costul redus al combustibilului solid.

Tipuri de centrale cu combustibil solid


Din punct de vedere al combustibilului folosit in procesul de incalzire exista centrale cu incalzire pe lemne, centrale cu incalzire pe peleti sau centrale cu incalzire pe lemne sau carbune.


Pe de alta parte, din punct de vedere al arderii exista centrale termice cu gazeificare sau centrale conventionale, in oferta roinstalatii.ro gasiti o gama variata din ambele tipuri. Primul tip aduce beneficiul unui randament mai ridicat, al unui cazan mai mare, mai curat si usor de curat, dar si al unui nivel scazut de noxe, gratie procesului de ardere inversa prin gazeificare. Pe de alta parte, pentru centralele cu gazeificare lemnul trebuie sa fie de calitate ridicata, cu grad scazut de umezeala. Avantajul centralelor cu ardere conventionala, beneficiul este adus tocmai de combustibilului folosit, lemnele putand fi folosite si chiar daca nu sunt uscate.

 

Criterii de alegere a centralei cu combustibil solid


Necesarul termic este un criteriu absolut necesar in alegerea oricarui tip de centrala termica, iar cea pe combustibil solid nu se abate de la acesta. Acest necesar termic se calculeaza in functie de volumul incaperilor, izolarea termica a casei si regiunea in care este situata locuinta. In functie de necesarul termic stabiliti dimensiunea cazanului.
Randamentul centralei este un alt criteriu demn de luat in calcul, astfel va indreptati fie spre o centrala conventionala sau una cu gazeificare. Beneficiile acestora le-am mentionat anterior.

 

Alte componente necesare de luat in calcul pentru instalarea centralei termice pe combustibil solid


Boilerul trebuie dimensionat adecvat pentru incalzirea unei cantitati necesare de apa in mod eficicient. Caloriferele trebuie, de asemenea, alese corespunzator centralei si locuintei dumneavoastra. Conductele, tevile si costurile nu trebuie sa faca rabat la calitate. Alegerea si montarea corecta a cosului de fum este un criteriu esential pentru siguranta dumneavoastra. Pentru un plus control asupra costurilor, puteti monta distrubuitoare ce permit directionarea agentului termic doar in ariile casei pe care le doriti incalzite.


In oferta roinstalatii.ro gasiti centrale termice pe combustibil solid conventionale sau cu gazeificare, avand cazane de capacitati variate. In plus, va putem furniza radiatoarele potrivite si o gama larga de tevi si coturi, necesare instalatiilor conexe centralei.

Scris de: Cristian Alexandru  |  office@roinstalatii.ro