Avantajele majore ale centralelor termice pe gaz in condensatie

Articol din: Centrale termice

Centralele termice in condensatie reprezinta o solutie excelenta pentru proprietarii de apartamente sau de case care isi doresc sa foloseasca un sistem de incalzire modern si extrem de eficient. Chiar daca exista mai multe tipuri de centrale, in functie de combustibilul folosit, cele in condensatie (care se mai numesc si „centrale termice in condensare”) au cateva avantaje si beneficii care le diferentiaza.



Sursa foto: roinstalatii.ro
 

Randament si eficienta suplimentare
 
Centrala termica in condensatie se afla printre cele mai bune echipamente de incalzire in functie de tehnologiile folosite. Prin urmare, ele se remarca printr-un randament si o eficienta foarte ridicate. In vreme ce o centrala conventionala, cum ar fi centrala electrica, ofera 85% eficienta la incalzire, o centrala termica in condensatie are o eficienta medie de peste 95%. O eficienta mai ridicata se traduce, in mod direct, intr-un economie crescuta la consumul de electricitate si de combustibil. O centrala termica pe gaz in condensatie consuma cu cateva zeci de procente mai putin combustibil fata de o centrala termica clasica pe gaz.

 

Randamentulul unei centrale in condensatie, care este montata corespunzator, poate depasi 100%, ceea ce se traduce intr-un consum mai redus raportat la caldura oferita. Datorita principiilor de functionare, centralele termice pot sa atinga un randament si de 110%.

 

Durata de viata crescuta

 

Intretinuta corespunzator, o centrala termica pe gaz in condensatie are o durata de viata mai lunga decat in cazul centralei termice traditionale. Astfel, centralele termice in condensatie au un avantaj competitiv important in fata altor tipuri de sisteme de incalzire. Adesea, unul dintre cele mai importante criterii dupa care se ghideaza cumparatorii de centrale termice il reprezinta durata de viata. In cazul centralelor conventionale, cum ar fi centralele termice electrice, durata de viata medie este de 10 ani. In schimb, o centrala termica in condensatie functioneaza, in medie, 15 ani.

 

Durata de viata crescuta a centralelor in condensatie vine la pachet si cu niste costuri initiale de achizitie mai ridicate. Chiar daca poate parea mare la inceput, investitia intr-o centrala termica in condensatie se amortizeaza, de obicei, intre 2 si 4 ani, in functie de suprafata locuintei care trebuie incalzita.

 

Emisii si noxe putine

 

Tehnologiile de ultima generatie care se regasesc intr-o centrala termica in condensatie determina ca un astfel de echipament de incalzire a locuintei sa fie extrem de prietenos cu mediul si elibereze in aer emisii reduse de noxe. Uniunea Europeana a dat, in urma cu doi ani, anumite directive referitoare la proiectarea ecologica a produselor. De atunci, importatorii pot aduce in tara doar centrale termice in condensatie.

 

Intra pe Roinstalatii.ro si consulta oferta noastra de centrale termice in condensatie. Iti punem la dispozitie atat centrale pentru apartamente, cat si pentru case, de la producatori precum Ariston, Saunier Duval, Vaillant, Immergas, Viessmann sau Bosch.

Scris de: Cristian Alexandru  |  office@roinstalatii.ro

Pentru a vedea produsele click aici