Beneficii termosistem - RoInstalatii.Ro

RoInstalatii.Ro | Blog | Beneficii termosistem

Cele mai importante beneficii ale unui termosistem aplicat corect

Va recomandam

Publicat la 06 Iul 2016 | 230 afisari


Termoizolatie, centrale termice, eficienta energetica, beneficii

Termosistemul reprezinta, pentru cine nu stie, o solutie tehnica pentru termoizolarea exterioara a unei constructii. O termoizolare corecta nu vizeaza doar exteriorul cladirii, ci si peretii interiori, pardoselile si acoperisul. Pe piata exista diverse materiale care pot fi folosite la termoizolarea unei constructii, precum polistirenul expandat, polistirenul extrudat, vata minerala, spuma poliuretanica, pluta și alte fibre naturale sau reciclate. Materialele mentionate anterior au avantaje si dezavantaje si, de asemenea, dau un randament diferit in functie de suprafata pe care se monteaza. Materialul de baza utilizat intr-un termosistem este polistirenul sau vata minerala.

Procesul de montare a unui termosistem implica si folosirea alte materiale secundare de constructie, pe langa cele principale. Pe scurt, tehnologia de montaj la polistiren sau vata minerala este urmatoarea: se aplica un adeziv, dupa care polistirenul sau vata se fixeaza cu ajutorul unor dibluri, iar apoi se adauga o plasa de armare si o masa de spaclu. In procesul de montare a unui termosistem pe baza de polistiren sau vata minerala se folosesc si anumite accesorii, dintre care amintim: profile de soclu, profile de colt, profile cu picurator si profile de contact cu tamplaria.

 

Termoizolarea unui cladiri are numeroase beneficii pentru locatari, iar pe cele mai importante dintre ele am ales sa ti le prezentam in continuare.

 

Creste eficienta energetica

 

Cel mai important beneficiu al unui termosistem este ca sporeste eficienta energetica a unei cladiri, ceea ce traduce, automat, prin costuri mai mici de intretinere. Mai exact, un termosistem aplicat corect poate duce la diminuarea cu 40-50% a cheltuielilor cu gazul sau curentul electric pe timp de iarna, deoarece o casa termoizolata pierde mult mai putina caldura decat una care nu dispune de nicio protectie termica.

 

Izoleaza fonic si protejeaza impotriva incendiilor

 

Termosistemul nu are doar rolul de a racori un spatiu pe timp de vara  si de a mentine caldura pe durata iernii, dar ofera si protectie si impotriva zgomotelor sau incendiilor. Dintre cele mai folosite materiale la termosisteme pe piata locala – polistirenul, vata minerala de sticla si vata minerala bazaltica – vata minerala bazaltica izoleaza cel mai bine impotriva zgomotului si focului. Totodata, spre deosebire de polistiren, vata minerala ofera o rezistenta sporita la intemperii si garanteaza o buna permeabilitate la vapori.

 

Daca te gandesti sa iti termoizolezi locuinta, ia in calcul sa achizitionezi si o centrala moderna, care sa contribuie la reducerea costurilor cu incalzirea pe timp de iarna. Intra pe Roinstalatii.ro si consulta oferta noastra de centrale termice.


Scris de: Cristian Alexandru  |  office@roinstalatii.ro


Adauga comentariul tau