Sistemele de incalzire a apei prin panouri solare

RoInstalatii.Ro | Blog | Sistemele de incalzire a apei prin panouri solare
Sistemele de incalzire a apei prin panouri solare sunt o solutie de viitor
Panouri solare

Publicat la 05 Noi 2014 | 377 afisari


Sisteme de incalzire, energie solara, regenrabila, avantaje, beneficii

Sisteme de incalzire a apei prin panori solare sunt solutia gratuita si ecologica pentru a incalzi apa calda menajera. Un boiler cu imersie sau unul traditional poate dubla sistemul pentru a va incalzi apa in zilele inorate. Veti avea facturi mai mici pentru combustibil (gaz, fosil sau electricitate) si apa calda gratuita pe perioada verii . In plus, va aduceti aportul spre o lume mai verde, mai ecologica.

Beneficiile panourilor solare pentru incalzire a apei


Apa calda pe tot parcursul anului. Chiar daca vor fi situatii in care va trebui sa apelati la alte resurse de energie pentru incalizrea suplimentara a apei, sistemul functioneaza pe tot parcursul anului.


Facturi mai mici pentru energie. Fiindca luma soarelui este o resursa gratuita, odata ce ati instalat sistemul de incalzire pe panouri solare veti avea costuri reduse la facturile de gaz sau energie electrica.


Ecologie. Folosind o sursa regenerabila de energie, precum soarele, reduceti amprenta de carbon. Astfel, puteti considera investitia intr-un sistem de panouri solare ca pe o investitie intr-un mediu mai curat pentru copiii dumneavoastra.


Ce trebuie sa luati in calcul cand montati panouri solare pentru incalzirea apei?


Panourile solare, denumite si colectoare, preiau caldura venita de la soare. Pentru o eficienta maxima trebuie sa luati in calcul urmatoarele aspecte:


Panourile colectoare trebuie montate cu expunere la soare. Casa sau locul de montare trebuie ia in calcul ciclul solar iar panourile sa fie montate, astfel incat sa prinda miscarea soarelui est spre vest, prin sud, astfel incat panourile sa capteze lumina solara intreaga zi.


Suprafata generoasa de montare. Va sunt necesari cel putin 5 metri patrati pentru montarea panourilor solare, astfel incat sistemul sa fie eficient. Va trebuie, de asemenea, un spatiu suplimentar pentru un vas de acumulare, in cazul in care sistemul nu este dotat cu unul.


Compatibilitatea boilerului cu panourile solare folosite. Nu toate boilerele permit alimentarea cu energie solara. In oferta roinstalatii, gasiti sisteme complete de boilere cu panouri solare, fapt care asigura ultimele doua puncte: vasul de acumulare si compatibilitatea echipamentului cu panouri solare.


Panourile solare sunt o solutie pentru viitor,care, in plus necesita o mentenanta simpla. Daca ati decis sa folositi un sistem ecologic de acest tip, apelati la un specialist in instalatii pentru montarea sistemului. Pentru mai multe detalii privind oferta noastra de sisteme complete panouri solare contactati echipa roinstalatii.ro!


Scris de: Cristian Alexandru  |  office@roinstalatii.ro


Adauga comentariul tau