Achizitionarea unui boiler electric - RoInstalatii.Ro

RoInstalatii.Ro | Blog | Achizitionarea unui boiler electric

Ce factori conteaza in achizitionarea unui boiler electric

Boilere


Publicat la 04 Feb 2016 | 118 afisari


Apa calda, instant, bolier electric, confort termic

Oricine cumpara un boiler electric doreste un singur lucru: sa aiba apa calda la dispozitie. Astfel, orientarea catre un anumit model de boiler inca lipseste. Clientii mai sunt interesati si ca boilerul sa consume cat mai putin curent electric.

5 factori de alegere a boilerului reies la prima vedere

 

Un boiler trebuie sa asigure apa calda, preferabil oricand este nevoie de ea, si sa consume cat mai putin curent electric. In plus, trebuie sa poate fi usor de setat, pentru ca aparatul sa fie manevrat cu usurinta, si sa aiba o forma placuta a carcasei. De asemenea, este de preferat sa se incadreze bine in spatiul rezervat din baie. Oare acestia sa fie toti factorii care conteaza in alegerea unui boiler electric?

 

Alti factori de alegere reies dupa o analiza amanuntita

 

Clientii sunt interesati inclusiv de marca boilerului, deoarece marcile cele mai cunoscute sunt si acelea care acorda calitatea cea mai buna la pret convenabil. O investie precum cumpararea unui asemenea echipament termic de incalzire a apei nu este uriasa, dar poate deveni neprofitabila daca nu se achizitioneaza ceva de o calitate inalta.

Ce inseamna, mai precis, calitate inalta?

Un exemplu este dat de izolatia cu spuma poliuretanica ce, la boilerele cu forma paralelipipedica precum acest model de boiler electric regasit in oferta noastra, se regaseste intr-un strat generos pe margini, facand in asa fel incat apa menajera incalzita sa isi mentina temperatura pentru mai mult timp fara sa fie nevoie ca rezistenta sa mai porneasca.

Calitatea este certa si atunci cand dispersorul de apa din interiorul boilerului are forma de ciur. Atunci cand apa rece intra in boiler, aceasta nu se duce direct in sus, racind apa incalzita deja, ci este dispersata pe lateral, in partea de jos a boilerului, lasand ca apa calda din jumatatea de sus a cazanului sa ajunga cu aceeasi temperatura la bateria de bucatarie, bateria de lavoar sau la para de dus.

Boilerele inteligente, din ce in ce mai cautate

Unele boilere au o functie, programata pe o placa interna de memorie, care se foloseste de un senzor interior de temperatura si de un senzor interior de miscare pentru a “citi” care sunt orele in care apa se consuma, care sunt orele in care nu se consuma - si, pe baza unui program invatat, sa pregateasca apa calda atunci cand este nevoie si sa o mentina doar calaie atunci cand nu este nevoie de ea.

De aici rezulta o insemnata economie de curent electric, iar cine se gandeste ca nu poate fi facuta comparatia intre acestea si cele pe gaze, isi va schimba parerea dupa ce va citi acest articol de pe blogul nostru.

Daca acest echipament arata bine, daca este produs de o firma cunoscuta pe piata, daca este economic, daca este usor de setat si daca, in primul rand, ofera apa calda oricand este nevoie de ea, atunci acestea trebuie sa fie factorii de care trebuie sa se tina cont in achizitionarea unui boiler electric.

Si inca un factor, primordial, putem spune:

capacitatea acestuia trebuie sa fie corelata cu numarul de persoane care consuma apa calda in acea locuinta. Pentru 1 persoana, capacitatea optima este de 30L, pentru 2 persoane, 50L, pentru 3 persoane, 80L si pentru 4-6 persoane, 100 L.


Scris de: Cristian Alexandru  |  office@roinstalatii.ro


Adauga comentariul tau