Avantaje calorifere aluminiu - RoInstalatii.Ro

RoInstalatii.Ro | Blog | Avantaje calorifere aluminiu

Caloriferele din aluminiu: pro si contra

Calorifere, radiatoare

Publicat la 26 Sep 2015 | 590 afisari


Calorifer din aluminiu, design placut, caldura, confort termic

Confortul si linistitea sunt doua dintre senzatiile pe care ne dorim sa le resimtim in locuinta noastra. In serile de iarna, odata ajunsi acasa, ar trebui sa gasim o temperatura optima care sa contribuie la climatul primitor si reconfortant al casei. Pentru incalzirea casei tale, ia in calcul avantajele si dezavantajele caloriferelor din aluminiu.

Avantajele radiatoarelor din aluminiu

 

Tipul acesta de calorifere se regaseste in foarte multe locuinte, deoarece prezinta o serie de avantaje. In primul rand, de obicei ele au o perioada de garantie de pana la 20 de ani, ceea ce inseamna ca reprezinta o investitie rentabila cu efecte benefice pe termen lung.

Radiatoarele din aluminiu necesita mai putina energie pentru a se incalzi (decat cele de otel de exemplu) si asta  pentru ca acest material este un conductor termic excelent. Acesta caracteristica il face sa fie un material care se preteaza perfect pentru radiatoare, ceea ce inseamna ca nu exista un timp mare de asteptare de la pornirea lui pana cand caldura se va resimti in incapere. Din aceste motive, radiatoarele din aluminiu sunt foarte potrivite pentru zone ale unei care care sunt ocupate doar ocazional, cum ar fi mansarda sau serele. Mai mult decat atat, in acest mod se evita pierderile de energie si se reduce consumul de agent termic.


Un alt avantaj pentru care un calorifer de aluminiu se bucura de popularitate in defavoarea celor de otel sau din fonta este legat de investitia pe care o facem la achizitionarea lui, care nu este atat de costisitoare, comparativ cu celelalte doua.  Costurile de productie pentru un radiator de acest gen sunt scazute, obiectul in sine este mai usor de transportat si de instalat, aspecte care fac din radiatoarele din aluminiu o optiune mai convenabila si accesibila pentru consumatorul final.

Designul nu trebuie nici el neglijat, deoarece este foarte important in amenajarea unei locuinte. Maleabilitatea aluminiului permite realizarea unor modele diverse, astfel ca radiatoarele de aluminiu capata un aspect versatil si se potrivesc in decorul oricarei case.

 

Dezavantajele radiatoarelor din aluminiu

 

Spre deosebire de caloriferele de otel, cele realizate din aluminiu se pot deforma mult mai usor in cazul lovirii sau a altor socuri. Tocmai de aceea, manipularea lor in timpul transportului si al instalarii trebuie sa fie facuta cu grija.

 

Pentru buna lor functionare, este necesar ca aceste calorifere sa fie aerisite periodic. In caz contrar nu se vor mai incalzi corespunzator.

 

Desi se incalzesc foarte repede, caloriferele din aluminiu se racesc la fel de repede daca nu sunt alimentate cu agent termic si nu mentin mult timp temperatura crescuta daca sunt oprite.
Fata de caloriferele din fonta, cele din aluminiu sunt mai putin silentioase din cauza apei, care face zgomot atunci cand trece prin circuit.

Roinstalatii comercializeaza radiatoare din aluminiu care satisfac cele mai inalte standarde de calitate! Verifica oferta de calorifere de aluminiu disponibila pe site!


Scris de: Cristian Alexandru  |  office@roinstalatii.ro


Element calorifer din aluminiu FARAL MARANELLO 600
 

Pret: 70.03lei

Element calorifer din aluminiu FARAL LONGO 1800
 

Pret: 280.55lei

Element calorifer din aluminiu FARAL LONGO 2000
 

Pret: 298.30lei

Element calorifer din aluminiu FARAL MARANELLO 500
 

Pret: 68.89lei

Element calorifer din aluminiu FARAL TROPICAL+ 1800
 

Pret: 313.78lei

Element calorifer din aluminiu FARAL TROPICAL+ 2000
 

Pret: 335.24lei

Adauga comentariul tau