Publicat la 06 Iul 2018 | 362 afisari
Boilerele, accesoriile de baza care asigura o buna parte din confortul familiei tale, pot prezenta dificultati si nereguli in functionare, avand in vedere ca este vorba de ansambluri tehnice care pot fi supuse uzurii. Calitatea slaba sau vechimea echipamentelor sunt doar doi dintre factorii care pot afecta modul optim de functionare a acestora. Dintre toate categoriile de boilere, discutam astazi despre defectiunile frecvente care pot sa apara in cazul diverselor modele de boilere electrice.
1. Defectarea termostatului
Pentru a puea incalzi apa pana la temperatura setata de catre utilizator, boilerele sunt controlate prin intermediul unui termostat. In cazul in care observi ca apa nu atinge temperatura dorita, este un semn ca termostatul s-a defectat. De asemenea, un motiv de ingrijorare il reprezinta si situatia in care boilerul intra in avarie, caz in care se impune interventia unui instalator.
2. Defectarea robinetilor
Defectarea robinetilor reprezinta o alta problema in functionarea unui boiler electric. Ca efect al acestei nereguli de functionarea pot sa apara pierderi de apa, care, de cele mai multe ori sunt usor de sesizat. Pentru a evita aceasta problema, se recomanda verificarea periodica a robinetilor, dar si a garniturilor.
3. Defectarea elementelor de incalzire
Pentru a-si indeplini scopul pentru care au fost concepute - respectiv acela de a furniza apa calda menajera - boilerele sunt dotate cu elemente speciale care au rolul de a incalzi apa. Astfel, aceste componente trebuie sa se incalzeasca foarte tare, iar mai apoi sa se raceasca, de mai multe ori pe zi. Din cauza acestui proces alternativ este foarte posibil ca boilerul sa se strice.
4. Acumularile de calcar
Acumularile de calcar reprezinta o problema care poate sa apara mai ales in zonele unde gradul de duritate a apei este mai crescut. Acestea afecteaza rezistentele de incalzire, dar si anodul de magneziu, doua dintre cele mai importante componente ale boilerelor.
5. Pierderea / cresterea presiunii apei
Scaderea sau pierderea presiunii apei este o alta problema frecventa care se poate manifesta in cazul in care ai montat un boiler. In aceasta situatie, este foarte probabil sa fie vorba despre scurgerile de apa, care afecteaza debitul, dar in aceeasi masura este posibil sa
6. Racirea apei
Daca vrei sa optezi pentru un boiler care sa iti furnizeze apa calda menajara, e necesar sa stii ca te-ai putea confrunta cu o problema des intalnita in cazul acestor echipamente: racirea prea rapida a apei. Aceasta problema poate avea mai multe cauze, printre care defectarea senzorului de temperatura.
7. Depunerile de rugina
Rezervorul de apa al boilerului poate fi afectat de depunerile de rugina. Aceasta problema se poate intalni, de asemenea, si pe alte elemente metalice ale boilerului. Intr-o situatie de aceasta natura, cel mai probabil ca se impune inlocuirea echipamentului.
Scris de: Cristian Alexandru | office@roinstalatii.ro