defectiuni functionare boilere

RoInstalatii.Ro | Blog | defectiuni functionare boilere
Sapte defectiuni frecvent intalnite in functionarea boilerelor
Boilere

Publicat la 13 Apr 2018 | 211 afisari


Boiler electric, apa calda, baie, dus, confort

Ca orice alt echipament tehnic, boilerul este predispus la defectiuni cauzate fie de uzura si vechimea echipamentului, fie de manipularea necorespunzatoare, fie de diverse alte motive. Acestea pot afecta confortul familiei tale, asa ca este important sa le poti identifica si sa le remediezi cat mai repede. Afla, asadar, care sunt cele mai frecvente 7 defectiuni intalnite in functionarea unui boiler.

1. Termostat defect

 

Aceasta problema este intalnita adesea in cazul in care vorbim despre boilere electrice, care au incorporate dispozitive care seteaza temperatura pana la care apa va fi incalzita. In cazul in care aceasta valoare (care va fi setata de tine) fluctueaza, este posibil sa fie nevoie sa inlocuiesti termostatul cu unul nou sau sa il repari.

 

2. Depuneri de calcar

 

In zonele in care apa menajera are un grad mare de duritate, exista un risc crescut ca boilerul sa manifeste anumite dificultati in functionare. Depunerile de calcar apar mai ales pe rezistentele de incalzire, care, din aceasta cauza, nu vor mai putea incalzi apa. Pentru a evita aceasta problema, poti lua in calcul montarea unei statii de dedurizare.

 

3. Depuneri de rugina

 

O alta problema care poate obstructiona functionarea unui boiler este reprezentata de depunerile de rugina. Acestea se regasesc la nivelul rezervorului de apa, dar si la nivelul altor elemente metalice si sunt extrem de daunatoare deoarece pot avaria complet echipamentul. In prevenirea acestei probleme, foarte importante sunt inspectiile periodice.

 

4. Robineti defecti

 

Defectarea robinetilor reprezinta un alt motiv de ingrijorare daca folosesti un boiler ca solutie pentru incalzirea apei calde. Neremediata, aceasta problema va genera un consum mare de apa si de combustibil necesar pentru incalzirea acesteia, deoarece favorizeaza aparitia pierderilor de apa.

 

5. Presiune variabila a apei

 

In cazul in care sesizezi variatii mari ale presiunii de apa furnizate de boiler ar trebui sa apelezi la ajutorul unui specialist in remedierea acestei defectiuni. Presiunea variabila a apei poate avea drept cauza pierderile de apa, care, asa cum am spus si mai sus, nu vor face altceva decat sa determine un consum foarte mare de apa si de combustibil.

 

6. Elemente de incalzire nefunctionale

 

Boilere au in componenta elemente speciale, responsabile de incalzirea apei. Din cauza faptului ca aceste piese se incalzesc ori este nevoie sa furnizeze apa calda si se racesc in momentul in care alimentarea a fost oprita, te poti astepta ca acestea sa se strice destul de repede.

 

7. Pierderi de apa

 

Asa cum spuneam anterior, pierderile de apa pot avea loc frecvent in cazul in care utilizezi un boiler. Solutionarea acestei defectiuni poate reprezenta strangerea garniturilor si a robinetilor, sau a suruburilor de prindere. Verifica, de asemenea, si tevile; este posibil sa existe fisuri care sa produca aceste pierderi.


Scris de: Cristian Alexandru  |  office@roinstalatii.ro


Adauga comentariul tau