Publicat la 13 Apr 2018 | 584 afisari
Ca orice alt echipament tehnic, boilerul este predispus la defectiuni cauzate fie de uzura si vechimea echipamentului, fie de manipularea necorespunzatoare, fie de diverse alte motive. Acestea pot afecta confortul familiei tale, asa ca este important sa le poti identifica si sa le remediezi cat mai repede. Afla, asadar, care sunt cele mai frecvente 7 defectiuni intalnite in functionarea unui boiler.
Aceasta problema este intalnita adesea in cazul in care vorbim despre boilere electrice, care au incorporate dispozitive care seteaza temperatura pana la care apa va fi incalzita. In cazul in care aceasta valoare (care va fi setata de tine) fluctueaza, este posibil sa fie nevoie sa inlocuiesti termostatul cu unul nou sau sa il repari.
In zonele in care apa menajera are un grad mare de duritate, exista un risc crescut ca boilerul sa manifeste anumite dificultati in functionare. Depunerile de calcar apar mai ales pe rezistentele de incalzire, care, din aceasta cauza, nu vor mai putea incalzi apa. Pentru a evita aceasta problema, poti lua in calcul montarea unei statii de dedurizare.
O alta problema care poate obstructiona functionarea unui boiler este reprezentata de depunerile de rugina. Acestea se regasesc la nivelul rezervorului de apa, dar si la nivelul altor elemente metalice si sunt extrem de daunatoare deoarece pot avaria complet echipamentul. In prevenirea acestei probleme, foarte importante sunt inspectiile periodice.
Defectarea robinetilor reprezinta un alt motiv de ingrijorare daca folosesti un boiler ca solutie pentru incalzirea apei calde. Neremediata, aceasta problema va genera un consum mare de apa si de combustibil necesar pentru incalzirea acesteia, deoarece favorizeaza aparitia pierderilor de apa.
In cazul in care sesizezi variatii mari ale presiunii de apa furnizate de boiler ar trebui sa apelezi la ajutorul unui specialist in remedierea acestei defectiuni. Presiunea variabila a apei poate avea drept cauza pierderile de apa, care, asa cum am spus si mai sus, nu vor face altceva decat sa determine un consum foarte mare de apa si de combustibil.
Boilere au in componenta elemente speciale, responsabile de incalzirea apei. Din cauza faptului ca aceste piese se incalzesc ori este nevoie sa furnizeze apa calda si se racesc in momentul in care alimentarea a fost oprita, te poti astepta ca acestea sa se strice destul de repede.
Asa cum spuneam anterior, pierderile de apa pot avea loc frecvent in cazul in care utilizezi un boiler. Solutionarea acestei defectiuni poate reprezenta strangerea garniturilor si a robinetilor, sau a suruburilor de prindere. Verifica, de asemenea, si tevile; este posibil sa existe fisuri care sa produca aceste pierderi.
Scris de: Cristian Alexandru | office@roinstalatii.ro
Centrale termice pe combustibil solid
Accesorii pentru centrale termice
UPS si stabilizatoare de tensiune
Filtre anticalcar si armaturi montaj
Pompe, butelii de egalizare, kituri ACM
Calorifere panou din otel cu ventil
Calorifere panou din otel verticale
Robineti si accesorii calorifere
Incalzire in pardoseala clasica cu agent termic
Grupuri de amestec si distributie
Incalzire in pardoseala electrica
Automatizari incalzire in pardoseala
Automatizari wireless / Smart Home
Puffere pentru pompe de caldura
Incalzitoare instant apa calda electrice
Boilere pentru pompe de caldura
Vase de expansiune pentru incalzire
Vase de expansiune pentru hidrofor
Vase de expansiune pentru A.C.M.
Vase de expansiune multifunctionale
Racorduri de presare pentru PEX
Supape de sens filtre si sorburi
Reductoare de presiune / Manometre
Aparate de tratare si filtrare aer
Accesorii pentru aer conditionat
Masini de taiat gresie si faianta
Pompe de caldura hibrid monobloc
Accesorii pentru pompe de caldura
Sisteme fotovoltaice si accesorii