Vase de expansiune - RoInstalatii.Ro

RoInstalatii.Ro | Blog | Vase de expansiune

Vase de expansiune pentru siguranta si durabilitatea instalatiei dumneavoastra.

Va recomandam


Publicat la 15 Mai 2014 | 117 afisari


Vase de expansiune, presiune fluctuanta, siguranta

Ati observat ca presiunea la centrala sau boilerul dumneavoastra dumneavoastra este fluctuanta, iar aceste modificari va provoaca frica unei posibile defectiuni. Teama dumneavoastra este perfect intemeiata, „lovitura de berbec” este o cauza a multor disfunctionalitati ale instalatiilor. Vasele de expansiune au rolul de a prelua aceste socuri. Existenta unui vas de expansiune va ajuta in doua moduri: pe de o parte sistemul dumneavoastra (de incalzire centralizata sau  de preparare a apei calde menajere - ACM) este mai singur, in acelasi timp este mai durabil. In oferta roinstalatii.ro gasiti  atat vase specializate (ACM, caldura, pompe), dar si mixte. 

Inainte de toate, o scurta explicatie a „loviturii de berbec”


Lovitura de berbec este generata de schimbari bruste de presiune intr-o instalatie inchisa de fluide/ gaze in care exista tevi, vane, robineti. Efectele acestor manifestari date de schimbarea de presiune au consecinte distrugatoare asupra instalatiilor, ajungand chiar la fisurarea conductelor din cauza lor.

 

Tipuri de vase de expansiune


In functie de utilitatea acestora vasele de expansiune sunt pentru apa, pentru incalzire sau sunt folosite in sisteme de pompare. Pentru a putea fi mai usor identificate, producatorii din domeniu au introdus o conventie de diferentiere prin culoare. Astfel, vasele de expansiune pentru apa au culoarea albastra (marca Zilmet in oferta noastra) sau alba, in timp ce cele folosite in sisteme de incalzire sunt rosii (Elbi sau Zilmet la roinstalatii.ro). Este adevarat, acesta este un criteriu relativ in delimitarea tipurilor de vase, mai ales in cazul celor mixte.

 

Diferentierile din punct de vedere al materialelor folosite sunt esentiale. In cazul vaselor de expansiune ACM se folosesc materiale care sa asigure 100% siguranta apei pentru consumul uman. Principiul de functionare al vaselor de expansiune ACM se bazeaza pe o camera interioara care este separata printr-o membrana din cauciuc butilic. In aceasta membra este apa, iar aceasta este inconjurata de o perna de aer. Odata cu cresterea temperaturii din apa, aceasta creste in volum si, in consecinta, se mareste presiunea. Cum lichidele sunt greu compresibile, aerul din vasul de expansiune este compresat, echilibrand presiunea in sistem. Ca sa va formati o parere despre importanta existentei vaselor de expansiune si modul in care acestea sunt un echipament de siguranta, va mentionam ca apa, pe parcursul incalzirii acesteia in intervalul 0-99 grade celsius, isi mareste volumul in mod semnificativ.

 

In oferta roinstalatii.ro gasiti vase de expansiune pentru apa calda menajera marca Zilmet, iar vasele de expansiune pentru incalzire sunt produse de Elbi si Zilmet. Toate produsele noastre din categoria ACM sunt insotite de certificat pentru apa potabila si toate vasele au, bineinteles, certificat de garantie.  Intrucat in  oferta roinstalatii.ro exista o gama variata de  vase expansiune (ACM, incalzire, mixte), va recomandam sa analizati oferta noastra pentru a alege produsul potrivit dumneavoastra!


Scris de: Cristian Alexandru  |  office@roinstalatii.ro


Adauga comentariul tau