Centrala termica vs sistem centralizat de incalzire

RoInstalatii.Ro | Blog | Centrala termica vs sistem centralizat de incalzire
Centrala termica vs sistem centralizat de incalzire - roinstalatii.ro
Centrale termice

Publicat la 17 Aug 2018 | 283 afisari


Temperatura, centrala termica, control, randament

Daca te gandesti inca de pe acum la lunile friguroase din aceasta iarna, luand in calcul instalarea unei centrale termice de apartament, noi credem ca faci o alegere excelenta. Poti oricand intra pe roinstalatii.ro si sa iti alegi centrala termica pe care o consideri cea mai potrivita pentru locuinta ta.

Dar daca nu esti pe deplin hotarat ca debransarea de la reteaua publica de distributie a agentului termic este o idee inspirata, da-ne voie sa te convingem noi ca faci ce trebuie, pentru confortul tau si al celor dragi. De ce ce iti instalezi o centrala termica in apartament? Iata mai jos 4 argumente exrem de solide, in aceasta privinta:

1. Centrala termica este mult mai eficienta
2. Centrala termica = traseu mai scurt al caldurii
3. Control optim al temperaturii din locuinta
4. Centrala termica poate fi oricand oprita

Centrala termica te asteapta la noi pe site

 

1. Centrala termica este mult mai eficienta

 

Daca alegi sa iti iei ramas bun de la sistemul public de distributie a caldurii, alegand in schimb instalarea unei centrale termice pe gaz, afla ca un astfel de sistem ofera un randament de aproximativ 94% in primii ani, randament ce poate trece fara probleme de 100%, in cazul centralelor pe gaz in condensatie.

Daca te intrebi cum de poate o centrala termica pe gaz in condensare sa ofere un asemenea randament, raspunsul este unul cat se poate de simplu: este utilizata energia de condensare suplimentara, pentru a se asigura un surplus de caldura in locuinta.

 

2. Centrala termica = traseu mai scurt al caldurii

 

Atunci cand apa calda si caldura casei tale sunt asigurate de o termocentrala, aflata la marginea orasului (adica la cativa kilometri buni de teava distanta de caloriferele tale), temperatura de iesire necesita un consum mai ridicat.

Insa daca alegi centrala termica de apartament de la roinstalatii.ro, vorbim doar despre cativa metri de teava, asadar agentul termic nu va mai trebui incalzit la fel de tare pentru a oferi o temperatura de iesire optima.

Mai mult decat atat, nu exista pierderi, iar tu trebuie sa scoti din buzunar doar suma de bani aferenta consumului tau, fara a mai fi taxat si pentru risipa din sistemul public de caldura.

 

3. Control optim al temperaturii din locuinta

 

Atunci cand ai propria centrala de apartament, poti instala extrem de simplu accesorii de termoreglare (termostat in fiecare incapere), pentru a te bucura de o distributie termica pe spatii, exact asa cum iti doresti. Centralele moderne de apartament sunt dotate cu un ansamblu inteligent termostat-termometru, pentru ca centrala sa treaca instant pe modul economic, in momentul in care termometrul dintr-o incapere ajunge la temperatura pe care tu ai setat-o in termostat. Dupa ce temperatura coboara sub nivelul presetat, centrala termica se apuca din nou de treaba. Inteligent si eficient, nu-i asa?

 

4. Centrala termica poate fi oricand oprita

 

Atunci cand te bucuri de agent termic provenit de la reteaua publica de distributie, nu poti opri caldura din casa, in cazul in care esti plecat in vacanta pentru 2 saptamani. Asta inseamna ca tu trebuie sa platesti in continuare pentru un serviciu, cu toate ca nu te bucuri absolut deloc de avantajele sale.

Ei bine, o centrala termica iti permite sa opresti caldura din casa, atunci cand esti plecat, cu toate ca specialistii recomanda setarea temperaturii la o temperatura mai mica, pentru zilele in care nu este nimeni acasa.

De ce? Pentru a se evita condensul si igrasia. Asadar, seteaza din termostat o temperatura de aproximativ 15°C, pe intreaga perioada a concediului, urmand ca la revenirea voastra acasa, peretii casei sa nu fie victime colaterale ale unor variatii termice extrem de mari.

 

Centrala termica te asteapta la noi pe site

 

Daca cele 4 argumente ale noastre te-au convins, te asteptam atunci pe site-ul nostru, cu cele mai bune centrale termice pentru casa ta, fie ca stai la bloc, la casa, sau chiar intr-o zona greu accesibila.

Nimic nu se compara cu un confort termic sporit, exact atunci cand iti doresti mai tare acest lucru, de aceea, consideram ca trecerea de la sistemul public de furnizare a caldurii la cel propriu nu doar ca este extrem de eficient pe termen lung, dar ofera si un confort sporit, in fiecare casa.


Scris de: Cristian Alexandru  |  office@roinstalatii.ro


Adauga comentariul tau